Banner Image

Ennakko: Kanada marssii mitalipeleihin

Tämän vuoden jääkiekon MM-kisat pyörähtävät käyntiin Tshekeissä 10. toukokuuta. Hallitseva maailmanmestari Kanada aloittaa oman urakkansa kisoissa 11. toukokuuta Iso-Britanniaa vastaan. Kanada pelaa kisoissa A-lohkossa, jossa myös Suomi pelaa omat alkulohkonsa ottelut.

MM-kisoissa Kanadan joukkue koostuu täysin NHL-pelaajista, joten materiaalin heikkoudesta ei voida puhua. 17-vuotias huippulupaus Macklin Celebrini sekä 19-vuotias Adam Fantilli pudotettiin kokoonpanosta viime metreillä, kun Brandon Hagel, Nick Paul ja Pierre-Luc Dubois saapuivat vahvistamaan vaahteralehtiä.

Suurin mielenkiinto kohdistuu tietenkin supertähti Connor Bedardiin, joka rikkoi ennätyksiä 17-vuotiaana U20 MM-kisoissa. 18-vuotias Connor Bedard varattiin viime vuoden NHL-draftissa odotetusti ensimmäisenä, ja suuntana oli Chicago Blackhawks. Tulokaskaudellaan NHL:ssä Bedard onnistui takomaan tehot 22+39=61.

Alle 20-vuotiaiden kisoissa Bedard laittoi historiankirjoja uuteen uskoon, sillä 17-vuotiaana hän onnistui takomaan järisyttävät 9+14=23 tehot, ja samalla se rikkoi Tshekki-legenda Jaromir Jagrin entisen piste-ennätyksen, joka oli 5+13=18. Nyt luvassa ovat ensimmäiset miesten kisat, joten mielenkiintoa riittää.

Kanada lähtee yhtenä suurimmista suosikeista kisoihin. Kasassa on nuori, nälkäinen ja taitoa vilisevä joukkue, josta ei heikkouksia löydy. Kanada on hallitseva maailmanmestari, joka haluaa varmasti jatkaa voittojen tiellä vielä tänäkin vuonna. Usein puhutaan siitä, että NHL-pelaajat tulevat vain viettämään lomaa kisoihin, mutta Kanadan osalta tilanne ei ole ollut koskaan tämä.

Vaahteralehtipaidan pukeminen on iso asia, joten vapaamatkustajia ei joukkueessa nähdä. Puolustus- ja maalivahtiosasto on laadukas, sillä puolustuksesta löytyy esimerkiksi Owen Powerin, Bowen Byramin ja Colton Paraykon kaltaisia pelaajia. Stanley Cupin voittaneesta Jordan Binningtonista kaavaillaan ykkösmaalivahtia joukkueelle.

Kanadan kanssa samassa A-lohkossa pelaavat Suomi, Tshekki, Tanska, Norja, Sveitsi, Itävalta sekä Iso-Britannia. Edellä mainituista Suomi ja Tshekki kykenevät hieman haastamaan Kanadaa A-lohkon kärkipaikasta, mutta materiaalin osalta Kanadalla on selkeä etu.

Jääkiekon MM-kisat pelataan Tshekeissä 10. – 26. toukokuuta. Pelipaikkakuntina toimivat Ostrava sekä Praha. A-lohkon pelit pelataan Prahassa, joka toimii myös kisojen päänäyttämönä.

NHL-pelaajien tähdittämä Kanadan maajoukkue lähtee puolustamaan mestaruuttaan kisoissa, ja ensimmäisenä vuorossa on Iso-Britannia. Suomea vastaan Kanada pelaa 18. toukokuuta, joten aivan ensimetreillä kyseistä huippuottelua ei nähdä. Kanada tulee marssimaan mitalipeleihin, sillä materiaali on äärimmäisen laadukas kansainväliselle tasolle.

Kanadan kertoimet jääkiekon MM-kisoissa 2024

Kanada, Ruotsi ja USA ovat kolme suurinta suosikkia voittamaan jääkiekon MM-kisat vuonna 2024. Kaikille kolmelle joukkueelle tarjotaan samaa kerrointa kisojen voitolle, joten Kanadaa pidetään selkeänä mitalipelijoukkueena. NHL-pelaajia vilisevä Kanada voitti edellisenä vuonna mestaruuden, joten ei ole suuri yllätys, että tänäkin vuonna joukkue kuuluu suurimpiin mestarisuosikkeihin.

Kanadan kisojen voitolle tarjotaan 4,00 kerrointa, joten kovinkaan suuri yllätys se ei olisi, jos joukkue löytäisi tiensä aina voittajaksi saakka. Kanada pelaa A-lohkossa, jossa haastajina ovat isäntämaa Tshekki, Suomi ja Sveitsi. A-Lohkon voitolle Kanadalle tarjotaan kerrointa 2,25, Tshekille sekä Suomelle 4,00 ja Sveitsille 6,00.

Kanada on paperilla selkeä voittajasuosikki A-lohkossa. Suomi ja Tshekki eivät materiaaliltaan kykene vastaamaan Kanadan materiaaliin, eikä Sveitsilläkään ole sananvaltaa tässä hommassa. Kanadan joukkue on täynnä NHL-pelaajia, joten pelitaitojen osalta Kanada on selkeä suosikki.

Suomi luottaa tunnetusti Jukka Jalosen pelitapaan, mutta riittääkö se tähtiä vilisevän Kanadan kukistamiseen? Sitä me emme vielä tässä vaiheessa tiedä, mutta Kanada lähtee kisoihin kaikesta huolimatta suurempana suosikkina, kuin meidän kaikkien rakastamamme Suomi.

Kertoimet Kanadan sisäisen pistepörssin voitosta ovat hyvin mielenkiintoiset, sillä 18-vuotiasta Connor Bedardia pidetään selkeänä valintana parhaimmaksi pistemieheksi. Bedardin sisäisen pistepörssin voitolle tarjoillaan kertoimeksi 2,05, kun taas vuorostaan toisena listoilla on Seattle Krakenista tuttu hyökkääjä Jared McCann, jolle tarjotaan kerrointa 6,50.

200 käteiskierrosta tervetulotarjouksena!

Highrollerilta jopa 200 ilmaiskierrosta ilman kierrätysvaatimusta!