Banner Image

Ennakko: Ruotsin puolustus timanttia

Ruotsin joukkue vuoden 2024 jääkiekon MM-kisoissa on äärimmäisen laadukas etenkin puolustussuuntaan. Jääkiekon MM-kisat pelataan 10. – 26. toukokuuta Tshekeissä. Pelipaikkakuntina toimivat Ostrava sekä Praha. Ruotsi pelaa B-lohkossa, jossa ovat mukana mm. USA, Saksa ja Latvia. B-lohkon pelit pelataan Ostravassa.

Ruotsi on jäänyt neljä edellistä vuotta ilman mitalia MM-peleissä, mutta nyt sillä on erinomaiset mahdollisuudet päästä nauttimaan jälleen kerran mitalipeleistä. Ruotsi voitti vuosina 2017 ja 2018 MM-kultaa, mutta sen jälkeen kyyti on ollut kylmää. Tre Kronor lähtee yhtenä suurimpana suosikkina kisoihin.

Puolustuskalusto Ruotsilla on äärimmäisen kova, sillä joukkueesta löytyy Victor Hedman, Rasmus Dahlin, Erik Karlsson, Jonas Brodin sekä Marcus Pettersson. Kivenkovan puolustuksen takana maalitolppien välissä ykkösvahdin viittaa kantaa Philadelphia Flyersin 24-vuotias Samuel Ersson.

Viimeisimpänä lisäyksenä joukkuetta vahvistamaan saapui Los Angeles Kingsistä tuttu Adrian Kempe, joka nakutti 77 ottelussa tehot 28+47=75. Ruotsin joukkueesta löytyy yli 15 NHL-vahvistusta, joten paperilla joukkue on äärimmäisen laadukas. William Nylanderin ja Filip Forsbergin kaltaiset nimimiehet hyökkäyksestä uupuvat, mutta se ei menoa haittaa.

Ruotsilla on kasassa kieltämättä koko kisojen vahvin puolustusosasto, joka tekee vastustajan pelaamisesta vaikeaa. Hedmanin, Karlssonin ja Dahlinin kaltaiset supertähdet ovat mukava näky MM-kisoissa. Se on sitten aivan toinen asia, minkälaisella mentaliteetilla herrat ovat mukana peleissä.

Paperilla Ruotsi on yksi parhaimmista joukkueista, ainoastaan Kanada ja USA kykenevät haastamaan Tre Kronoria materiaalin suhteen. Ruotsi ja USA pelaavat samassa B-lohkossa, ja he kohtaavat toisensa heti kisojen ensimmäisenä päivänä. B-lohkon voitto voi ratketa jo ensimmäiseen peliin, joten suuri mielenkiinto kohdistuu avauspäivään.

Andre Burakovsky, Lucas Reymond ja Adrian Kempe ovat hyökkäyskalustosta ne kaikista nimekkäimmät pelaajat. Ruotsin hyökkäys on nuorekas ja luisteluvoimainen, joka ei missään nimessä ole kisojen heikoimmasta päästä. Ruotsin suurimmat vahvuudet löytyvät tietenkin puolustuksesta.

Ruotsi on jäänyt neljä edellistä kertaa ilman mitalia, mutta nyt sillä on kaikki aihiot päästä käsiksi mitaliin. Ruotsi on yhdessä Kanadan ja USA:n kanssa kolme suurinta suosikkia voittamaan kisat Tshekeissä.

Ruotsin kertoimet jääkiekon MM-kisoissa vuonna 2024

Ruotsi, Kanada ja USA ovat suurimmat suosikit voittamaan jääkiekon MM-kisat vuonna 2024. Kaikille kolmelle tarjotaan samaa 4,00 kerrointa voitolle. USA ja Kanada operoivat hieman nimekkäämmällä hyökkäysmateriaalilla, mutta Ruotsi vuorostaan omistaa kaikista laadukkaimman puolustuskaluston.

Kanada pelaa A-lohkossa, kun taas vuorostaan Ruotsi ja USA taistelevat B-lohkossa. Ruotsi kohtaa heti kisojen ensimmäisenä päivänä USA:n, jossa voidaan mahdollisesti ratkaista B-lohkon voittaja heti ensikättelyssä. B-lohkon voitosta Ruotsille tarjotaan kertoimeksi 2,00.

Ruotsi lähtee siis vedonlyöntitoimistojen mielestä yhtenä suurimpana suosikkina kisoihin, joka ei tule yllätyksenä. Ruotsin puolustuskalusto on äärimmäisen vahva kansainväliselle tasolle. Ruotsin ja USA:n välinen kamppailu heti 10. toukokuuta on katsomisen arvoinen, sillä molemmat ovat mestarisuosikkeja.

Neljä edellistä vuotta Ruotsi on jäänyt kokonaan pois mitalipeleistä, joten menestystä halutaan varmasti nähdä tämän vuoden kisoissa. Tre Kronorilla on kaikki mahdollisuudet edetä aina finaaliin saakka nimekkään joukkueensa myötä.

200 käteiskierrosta tervetulotarjouksena!

Highrollerilta jopa 200 ilmaiskierrosta ilman kierrätysvaatimusta!