Banner Image

Ennakko: Saksa ulkona mitalipeleistä

Saksa onnistui yllättämään viime vuoden jääkiekon MM-kisoissa, sillä se onnistui nappaamaan itselleen hopeaa. Finaalissa Saksa joutui taipumaan Kanadalle maalein 2-5. Vuoden 2024 jääkiekon MM-kisat ovat tasoltaan hieman vaativammat, sillä isoimmat kiekkomaat pelaavat kisoissa äärimmäisen laadukkailla nipuilla.

Vuoden 2024 jääkiekon MM-kisat pelataan Tshekeissä 10. – 26. toukokuuta. Saksa pelaa B-lohkossa, joten pelipaikkakuntana toimii Ostrava. A-lohkon pelit pelataan vuorostaan Prahassa, jossa pelataan myös finaalit. Tänä vuonna Saksan MM-joukkue aloittaa kisat heti ensimmäisenä päivänä, kun se saa vastaansa Slovakian.

Viime vuosi oli hyvä osoitus siitä, että vaikka paperilla joukkue onkin heikompi, niin menestystä saattaa tulla. Saksassa on menty hurjasti eteenpäin kiekkoilun osalta, joten enää ei voida puhua mistään aivan pienestä kiekkomaasta. On kuitenkin selvää, että tämä vuosi on huomattavasti vaikeampi menestysmahdollisuuksien osalta.

Saksalla on kokoonpanossaan kolme NHL-pelaajaa, jotka ovat John-Jason Peterka, Nico Sturm sekä maalivahti Philipp Grubauer. Kaikista kirkkaimmat nimet, kuten Tim Stutzle, Leon Draisaitl sekä Moritz Seider uupuvat joukkueen vahvuudesta. Loput joukkueen pelaajista ovat lähinnä DEL-liigan pelaajia.

Vaikka Saksa onnistuikin viime vuonna pelaamaan itsensä aina finaaleihin saakka, niin tänä vuonna mahdollisuudet samaan temppuun ovat hyvin minimaaliset. Ruotsi, Kanada, USA, Sveitsi, Tshekki ja Suomi ovat kaikki paperilla huomattavasti laadukkaampia nippuja kuin Saksa.

Saksa joutuisi pelaamaan huomattavasti yli oman tasonsa, jotta se yltäisi mitalipeleihin saakka. Saksaa ei pidä tietenkään aliarvioida, mutta realismia on se, että joukkue tulee jäämään tämän vuoden kisoissa ilman mitalia. Taso on huomattavasti korkeampi kuin edellisen vuoden MM-kisoissa.

Alkulohkosta Saksa tulee menemään leikitellen jatkoon, mutta sen jälkeen tilanne vaikeutuu huomattavasti. Saksan B-lohkossa Ruotsi ja USA ovat kärkijoukkueet, mutta muuten lohko on suhteellisen heikko. Saksa taistelee kolmannesta sijasta Slovakian ja Latvian kanssa.

Saksan kertoimet jääkiekon MM-kisoissa vuonna 2024

Vedonlyöntitoimistot eivät usko Saksan menestykseen, kuten ei allekirjoittanutkaan. Saksan joukkue ei ole yhtä terävä ja laadukas kuin edellisenä vuonna, ja samalla taso tämän vuoden kisoissa on parempi. Saksan mestaruudelle tarjotaan parhaimmillaan kertoimeksi 76,00, joten kovin suuria odotuksia tälle skenaariolle ei löydy.

Saksa pelaa B-lohkossa, jossa pelaavat myös Ruotsi sekä USA. Saksa taistelee mitä todennäköisemmin kolmannesta sijasta alkulohkossa, sillä edellä mainitut Ruotsi ja USA ovat selkeitä ennakkosuosikkeja. Saksan B-lohkon voitolle tarjotaan kertoimeksi 21,00.

Saksan välieräpaikalle tarjotaan 4,25-kerrointa. On siis selvää, että Saksan odotetaan putoavan suoraan puolivälierissä. A-lohko on tasainen ja Saksa tulee saamaan heti ensikättelyssä äärimmäisen haastavan vastustajan. Saksa onnistui yllättämään kaikki viime vuoden kisoissa, mutta samaan tarinaan en henkilökohtaisesti usko tämän vuoden osalta.

200 käteiskierrosta tervetulotarjouksena!

Highrollerilta jopa 200 ilmaiskierrosta ilman kierrätysvaatimusta!