Banner Image

Ennakko: Suomi pelaa paineettomassa tilassa

Suomen MM-kisajoukkue ei ole nimimiehiä täynnä, mutta se ei ole ennenkään menoa haitannut. Jukka Jalonen valmentaa toistaiseksi viimeistä kertaa maajoukkueen peräsimessä, joten odotukset kisoissa ovat tapissa. Suomalainen kansa janoaa menestystä, mutta tie tulee olemaan pitkä ja kivinen.

Jääkiekon MM-kisat pelataan vuonna 2024 Tshekeissä 10. – 26. toukokuuta. Suomi pelaa A-lohkossa, jossa ovat mukana mm. Kanada, Tshekki ja Sveitsi. Suomen lohko on äärimmäisen tasainen, joten helppoa alkulohkoa ei ole tiedossa. Jos oikeastaan totta puhutaan, niin nimettömältä ja vaatimattomalta Suomelta ei odoteta näissä kisoissa kultaa – ainoastaan suomalaiset sitä odottavat.

Jalonen on parhaimmillaan, kun kasassa on hieman “nimettömämpi” joukkue. Tätä voidaan kutsua niin sanotuksi projektiksi, josta Jalonen on aina innoissaan. Tänä vuonna Suomen MM-kokoonpano pääsee pelaamaan täysin paineettomassa tilassa, sillä kirkkainta kultamitalia ei Jalosen leijonilta odoteta.

Suomella on hyvin samanlainen tilanne, kuin vuonna 2019, jolloin Suomi onnistui voittamaan kultaa. Joukkue on paperilla huomattavasti heikompi verrattuna muihin isoihin kiekkomaihin, mutta pelitapaan sitoutuneet pelaajat kykenivät tekemään ihmeitä. Valitettavasti Marko Anttilaa emme kisoissa näe tänä vuonna, mutta muita johtajia kentällä nähdään.

Suomen joukkueesta voidaan nostaa esiin Mikael Granlund, jolla on kokemusta sekä kansainvälisistä että NHL-peleistä. Hannes Björninen on myös yksi suurista johtohahmoista, johon voidaan luottaa. Maalivahtiosasto Suomella on kunnossa, sillä Emil Larmi ja Harri Säteri vartioivat tolppien välissä.

Suomi aloittaa MM-kisat heti ensimmäisenä päivänä, kun se kohtaa isäntämaa Tshekin 10. toukokuuta. Jalosen luotsaama Suomi pääsee pelaamaan täysin paineettomassa tilassa, joka voi kantaa hedelmää.

EHT-turnaukset menivät ennen kisoja Suomen osalta erinomaisesti. Puolustussuuntaan Suomi on ollut laadukas, eikä omissa ole kolissut paljon maaleja. Suomen vahvuudet löytyvät nimenomaan puolustus- ja maalivahtipelistä. Puolustusvoittoinen pelitapa on ollut Suomen tärkein ja toimivin ase.

Jukka Jalosen osalta kisat ovat legendaarisesti viimeinen joutsenlaulu. Jalonen yrittää menestyä nimettömällä joukkueella, jossa se on onnistunut aikaisemminkin.

Suomen kertoimet jääkiekon MM-kisoissa vuonna 2024

Suomi ei lähde kaikista kirkkaimpana ennakkosuosikkina kisoihin. Vedonlyöntitoimistot antavat herättelevät kuitenkin pieniä toiveita, sillä kisojen voitolle Suomelle tarjotaan kertoimeksi 11,00. Suomen edellä nokkimisjärjestyksessä ovat ainoastaan Kanada, Ruotsi ja USA.

Jalosen luotsaama Suomi pelaa A-lohkossa, jossa uskotaan eniten Kanadan voittoon. Suomen A-lohkon voitolle tarjotaan kertoimeksi 4,00, joten täysin mahdottomuudesta ei voida puhua. Kanadalla on kokoonpano täynnä nimekkäitä NHL-pelaajia, joten ei ole ihmekään, että Suomea pidetään heikompana osapuolena.

Suomi aloittaa kisat heti ensimmäisenä päivänä, kun se kohtaa isäntämaa Tshekin. Tshekki ja Suomi taistelevat ennakkoasetelmien osalta lohkon sijasta 2, joten suurella mielenkiinnolla odotamme avauspäivää.

Suomen sisäisen pistepörssin voittajaksi kaavaillaan Mikael Granlundia, jolle tarjotaan kertoimeksi 2,90. Toisena ja kolmantena ovat Jere Innala kertoimella 5,00 ja Valtteri Puustinen kertoimella 7,00.

200 käteiskierrosta tervetulotarjouksena!

Highrollerilta jopa 200 ilmaiskierrosta ilman kierrätysvaatimusta!