Banner Image

Ennakko: Sveitsi mustana hevosena kisoissa

Sveitsi pelaa vuoden 2024 jääkiekon MM-kisoissa A-lohkossa, jossa myös Suomi pelaa. Kisat pelataan tänä vuonna Tshekeissä, ja pelipaikkakuntina toimivat Praha sekä Ostrava. A-lohkon pelit pelataan Prahassa, ja se toimii myös kisojen päänäyttämönä – finaalit pelataan nimittäin Prahassa.

Menestystä Sveitsillä ei ole kummoisesti, sillä se ei ole ensinnäkään voittanut historiansa aikana kertaakaan kultaa MM-kisoissa. Historian aikana Sveitsin MM-joukkue on kyennyt voittamaan kuusi kertaa pronssia ja kolme kertaa se on hävinnyt finaalissa, ja näin ollen kaulaan on ripustettu hopeinen mitali.

Sveitsin joukkue on tämän vuoden kisoissa jälleen kerran musta hevonen, jota se on ollut jo oikeastaan pidemmän aikaa. Edellisenä vuonna Sveitsi pelasi erinomaisen alkulohkon, mutta tuttuun tapaan pudotuspeleissä tuli lunta tupaan oikein olan takaa. Sveitsi on jäänyt edelliset neljät arvokisat ilman mitalia, mutta vuonna 2018 Sveitsi ylsi aina hopealle saakka.

NHL-apuja joukkueessa on mukavasti, sillä Roman Josi, Nino Niederreiter, Nico Hischier, Philipp Kurashev, Jonas Siegenthaler sekä Akira Schmid ovat joukkueen vahvuudessa. Sveitsin joukkue koostuu lähinnä Sveitsin NLA-liigan pelaajista, joilta löytyy kokemusta kansainvälisistä peleistä kattavasti.

40-vuotias Andres Ambühl viilettää jälleen kerran kisoissa. Menossa on miehen 19. MM-kisat, joten suorastaan voidaan jo puhua legendasta Sveitsi-paidassa. Ambühl viilettää uransa viimeisiä hetkiä, joten mikäpä olisikaan parempi tapa päättää mittava pelaajaura, kuin mitali MM-kisoissa?

Sveitsiläiset pelaavat nopeaa ja aktiivista kiekkoa, joka on Euroopan liigoista kaikista lähimpänä P-Amerikan pelityyliä. Sveitsi ei kuulu näissä kisoissa ennakkoasetelmien osalta kärkikolmikkoon, mutta kyllä sillä on kaikki mahdollisuudet pelata mitaleista.

Sveitsi pelaa tunnetusti aina laadukkaan alkusarjan, mutta tosipelien alkaessa hommat mutkistuvat. On selvää, että tänäkin vuonna Sveitsi tulee pääsemään jatkopeleihin ilman ongelmia, sillä lohkon neljä parasta joukkuetta jatkavat matkaansa jatkopeleihin. A-lohkossa Sveitsin suurimmat haastajat ovat Kanada, Suomi ja Tshekki.

Sveitsi, Kanada, Suomi ja Tshekki muodostavat mitä todennäköisesti ryhmän, jotka jatkavat pelejään vielä alkulohkon jälkeen. Tanskalla ei ole niin kovaa nippua kasassa, että se pystyisi haastamaan Sveitsiä näissä karkeloissa.

Sveitsin kertoimet jääkiekon MM-kisoissa vuonna 2024

Sveitsi ei lähde kisoihin suurimpana ennakkosuosikkina, mikä on täysin ymmärrettävää. A-lohkon voitolle Sveitsille tarjotaan kertoimeksi 6,00. Sveitsi on tuttuun tapaan kisojen musta hevonen, joka voi yllättää kenet tahansa. Alkulohkossa Sveitsi on useamman vuoden ollut äärimmäisen vakuuttava, mutta sen jälkeen tarina on ollut täysin eri.

Koko kisojen voitolle Sveitsille tarjotaan kertoimeksi 12,00, joten ei voida puhua suuresta suosikista. Esimerkiksi Kanadalle, Ruotsille ja USA:lle tarjotaan kisojen voitosta kertoimeksi 4,00.

Sveitsin NLA-liigasta ja muutamasta NHL-pelaajasta koostuva joukkue pelaa varmasti viihdyttävää, kiekollista ja nopeaa lätkää, mutta mihin asti rahkeet riittävät? Sen näemme pian, kun Sveitsi aloittaa oman urakkansa jääkiekon MM-kisoissa 10. toukokuuta pelaamalla ensimmäisenä Norjaa vastaan.

200 käteiskierrosta tervetulotarjouksena!

Highrollerilta jopa 200 ilmaiskierrosta ilman kierrätysvaatimusta!