Banner Image

Ennakko: Tshekki suuren haasteen edessä kotikisoissa

Isäntämaa Tshekki ei lähde kisoihin kaikista suurimpana suosikkina, mutta mahdollisuudet mitaleille löytyy. Tänä vuonna Tshekin MM-joukkueessa on kattavasti kokemusta kansainvälisistä peleistä, ja tämän lisäksi muutama NHL-pelaaja on saapunut vahvistamaan joukkuetta kotikisoihin.

Jääkiekon MM-kisat pelataan Tshekeissä Ostravassa ja Prahassa. Tshekki pelaa A-lohkossa, joten pelipaikkana toimii Praha. B-lohkon pelit pelataan vuorostaan Ostravassa, mutta kisojen päänäyttämönä toimii Praha, jossa pelataan finaalit. Tshekki aloittaa kisat heti ensimmäisenä päivänä, kun se kohtaa Suomen 10. toukokuuta.

Tshekki on voittanut historiansa aikana kuusi kertaa kultaa MM-kisoissa. Tshekki on yltänyt hopealle kerran ja pronssia tilille on ropissut kuusi kertaa. Viime vuonna Tshekki oli oman lohkonsa neljäs ja puolivälierissä Tshekki joutui heti taipumaan Yhdysvaltoja vastaan lukemin 0-3.

Vaikka kyseessä ovat kotikisat, niin Tshekki ei ole saanut lähellekään parhainta mahdollista nippua kasaan. On tietenkin selvää, että Tshekki saa kotiyleisöstään sen legendaarisen kuudennen kenttäpelaajan jäälle. Joukkue koostuu lähinnä Tshekin liigan pelaajista ja kahdeksasta NHL-pelaajasta.

Maalivahtiosasto isäntämaa Tshekillä on äärimmäisen laadukas, sillä Lukas Dostal, Karel Vejmelka sekä Petr Mrazek ovat joukkueen vahvuudessa. Kaikki pelaavat NHL:ssä, joten maalivahteihin Tshekin turnaus tuskin tulee kaatumaan. Kenttäpelaajista Dominik Kubalik, Radko Gudas sekä Ondrej Palat ovat ne suurimmat nimet.

Etenkin Dominik Kubalikin läsnäolo on hyvä asia Tshekeille, sillä herra on onnistunut nakuttamaan aikaisemmissakin MM-kisoissa hurjaa tulosta. NHL:ssä Kubalikin otteet ovat heikentyneet, mutta vaarallisuutta tältä herralta löytyy. Erinomaisen laukauksen omaava Kubalik on etenkin ylivoimalla suuri uhka vastustajalle.

Tshekki on suuren haasteen edessä kotikisoissa, sillä Kanada, Ruotsi ja USA lähtevät näihin kisoihin järisyttävän kovilla nipuilla. Menestystä halutaan aina nähdä kotikisoissa, mutta Tshekki voi hyvinkin olla ulkona mitalipeleistä. Tshekki joutuu pelaamaan yli tasonsa, jos se haluaa mitaleista pelata.

Tshekin kertoimet jääkiekon MM-kisoissa vuonna 2024

Isäntämaa Tshekki ei lähde kotikisoista huolimatta suurimpana ennakkosuosikkina tähän turnaukseen. Tshekin koko kisojen voitolle tarjotaan kertoimeksi 9,50, joten kovinkaan todennäköinen skenaario tämä ei ole vedonlyöntitoimistojen mielestä. Suomi, Ruotsi, Kanada ja USA ovat Tshekin edellä nokkimisjärjestyksessä.

Tshekki pelaa A-lohkossa, jossa sen suurimpina haastajina nähdään Suomi, Kanada sekä Sveitsi. Tshekkiä pidetään kuitenkin todennäköisempänä voittajana kuin Sveitsiä, mutta allekirjoittanut ei tähän usko. Tshekin A-lohkon voitolle tarjotaan kertoimeksi 4,25.

Materiaaliltaan Tshekki ei ole lähellekään sellainen, mikä se voisi olla. NHL-apuja on tullut mukavasti, mutta suurimmaksi osaksi avut ovat maalivahtiosastolla. Hyökkäys on suhteellisen kapea, eikä puolustuskalustokaan tihku kiekollista osaamista.

200 käteiskierrosta tervetulotarjouksena!

Highrollerilta jopa 200 ilmaiskierrosta ilman kierrätysvaatimusta!