Banner Image

Ennakko: USA:n tähtisikermä janoaa menestystä

USA:n joukkue lähtee metsästämään kultaa vuoden 2024 jääkiekon MM-kisoissa, jotka pelataan 10. – 26. toukokuuta Tshekeissä. Yhdysvallat pelaavat B-lohkossa, joten heidän pelipaikkakuntanaan toimii Ostrava. USA:n joukkue on täysin erilainen kuin viime vuonna, sillä edellisissä kisoissa USA:n joukkue koostui lähinnä yliopistosarjan ja AHL:n pelaajista.

Vuonna 2025 NHL:ssä ei pidetä tuttuun tapaan All-Star –tapahtumaa, vaan tilalla ovat Suomen, Ruotsin, USA:n ja Kanadan väliset maaottelut. Yhdysvaltojen pääjohtaja Bill Guerin sanoi suoraan, että jos tänä vuonna ei kiinnosta kisat, niin neljän maan turnaukseen ei ole mitään asiaa.

Ei ole siis ihmekään, että USA on saanut jalkeille varsin laadukkaan nipun vuoden 2024 jääkiekon MM-kisoihin. Olympialaisetkin alkavat kolkuttamaan ovella, joten näyttöjä halutaan antaa kansainvälisissä otteluissa. NHL-pelaajat ovat pitkään olleet poissa kuvioista, kun puhutaan olympialaisista, mutta tilanteessa on onneksi tapahtunut käännös oikeaan suuntaan.

Historia ei tietenkään puolla USA:n menestysmahdollisuuksia, sillä edellisen kerran joukkue on voittanut arvopeleissä kultaa vuonna 1960. Viime vuoden kisoissa USA MM kisajoukkue joutui taipumaan pronssipelissä Latvialle jatkoajan jälkeen lukemin 3-4. USA on saanut hieman huonon maineen MM-peleissä, sillä hyvin usein joukkueen pelaajat ovat tulleet vain höntsäilemään ja nauttimaan erinäisistä virvokkeista.

Nyt tilanne on täysin eri, sillä näyttöjä halutaan antaa sekä neljän maan turnaukseen että vuoden 2026 olympialaisiin. USA:n joukkue koostuu tämän vuoden kisoihin käytännössä täysin NHL-pelaajista. Ainoastaan 19-vuotias Will Smith on pelaaja, jolla ei ole vielä yhtäkään NHL-ottelua vyöllään.

Suurimmat tähdet joukkueessa ovat Brady Tkachuk, Cole Caufield, Matt Boldy, Seth Jones, Jake Sanderson, Zach Werenski, Trevor Zegras sekä Brock Nelson. Ykkösmaalivahdin viittaa kisoissa kantaa Alex Lyon. USA:n nimilista on vakuuttava, eikä olisi ihme, jos se kykenisi tämän vuoden kisoissa kirkkaimman mitalin saamaan kaulaansa.

Joukkueen valmentajana toimii John Hynes, joka valmensi Minnesota Wildia kuluvalla NHL-kaudella. Ennen tätä herra on nähty New Jersey Devilsin ja Nashville Predatorsin peräsimestä. Hynes on ennenkin valmentanut USA:n maajoukkuetta, joten täysin uudesta kasvosta ei ole kyse.

USA aloittaa oman urakkansa MM-kisoissa heti ensimmäisenä päivänä, kun se kohtaa Ruotsin 10. toukokuuta. Mahdollisesti B-lohkon voittaja selviää jo heti ensimmäisenä päivänä, sillä Ruotsi ja USA ovat joukkueet, jotka taistelevat B-lohkon voitosta. Kolmanneksi kaavaillaan Saksaa, joka ei materiaaliltaan vastaa lähellekään Ruotsia tai USA:ta.

USA:n kertoimet jääkiekon MM-kisoissa vuonna 2024

USA lähtee kisoihin yhtenä suurimpana suosikkina. Kanada, Ruotsi ja USA ovat kolme suurinta suosikkia voittamaan jääkiekon MM-kisat vuonna 2024. USA pelaa omat pelinsä B-lohkossa, jossa suurimpana haastajana on meidän rakastamamme naapurimaa Ruotsi.

USA:n lohkovoitolle tarjotaan kertoimeksi 2,15, kun taas vuorostaan Ruotsille 2,00. Joukkueet kohtaavat toisensa heti kisojen ensimmäisenä päivänä, joten lohkovoittaja voidaan mahdollisesti ratkaista jo heti ensimetreillä!

Ruotsi operoi äärimmäisen laadukkaalla puolustuskalustolla kisoissa, mutta hyökkäysmateriaalin osalta USA:lla on etulyöntiasema. USA:n mestaruudelle tarjoillaan kertoimeksi 4,00, joka on sama kuin Kanadalla ja Ruotsilla.

NHL-pelaajista koostuva tähtisikermä janoaa varmasti menestystä, sillä näyttöjä halutaan lyödä pöytään isoja pelejä varten. Ensi vuonna pelataan neljän maan turnaus NHL:n All-Star –tapahtuman sijaan ja vuonna 2026 pelataan olympialaiset, johon NHL-pelaajat vihdoin ja viimein voivat osallistua. USA on edellisen kerran onnistunut voittamaan arvokultaa vuonna 1960, joten historia ei puolla menestystä.

200 käteiskierrosta tervetulotarjouksena!

Highrollerilta jopa 200 ilmaiskierrosta ilman kierrätysvaatimusta!