Banner Image

Katastrofaalisen alun jälkeen Leijonilla uudet ketjukoostumukset – Harri Pesosen passi leimattu

Suomen hävittyä turnauksen avausottelun Yhdysvaltoja vastaan, on Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen muuttanut Suomen kokoonpanon ketjuja.

Kaikkien yllätykseksi 1-4 USA:n hyväksi päättynyt avausottelu toivon mukaan herätteli leijonalaumaa ja tänään Saksaa vastaan nähdään ainakin uudenlaiset ketjukoostumukset. Kelpo pelin pelannut Emil Larmi saa väistyä maalin suulta ja ottelun avausmaalivahdin paikan ottaa kokenut Jussi Olkinuora. Larmi on illan ottelussa varamaalivahtina.

Suomen jääkiekkomaajoukkue tiedottaa, että Antti Suomela on tiputettu pois kokoonpanosta Saksaa vastaan. Suomelan sivuutuksen kerrotaan johtuvan pienestä loukkaantumisesta ja tämän olevan varatoimenpide. Suomelan paikan kakkosketjun sentterinä ottaa Jere Sallinen. Sallinen on pelannut edelliset kaksi kautta Sveitsissä EHC Biel-Biennen paidassa tehoin 30+25=55.

Sallisen tilalle kolmosketjun laitaan nostetaan USA-pelin kokoonpanon ulkopuolelta Harri Pesonen. Pesosen puuttuminen avausottelun kokoonpanosta oli suomalaisfaneille jättiyllätys ja monelle Pesosen leimattu passi toi hymyn huulille. SCL Tigersia Sveitsissä edustava Pesonen nakutti kuluneen kauden aikana 52 peliin komeat tehot 20+19.

Pesonen on ollut tärkeä osa Jukka Jalosen Leijonissa jo kaksissa kisoissa. 2019 ja 2022 vuosien MM-kisoissa Suomea edustanut pelaaja on ollut luotettava pelaaja kovissakin paikoissa. 2019 finaalissa Kanadaa vastaan iski Pesonen ottelun viimeiseksi jääneen 3-1 osuman Kanadan Matt Murrayn selän taakse kolmannen erä loppupuolella. Molempina edellisinä kertoina kun Pesonen on Leijonien paidassa pelannut MM-kisoissa, ei Suomi ole jäänyt ilman kultamitaleja.

Harri Pesonen oli aamujäiden jälkeen jopa harmissaan penkityksestään ensimmäiseen peliin, mutta samalla myös kertoi suoraan ketjuista päättämisen olevan valmentajien tehtävä.

− Kaikki ketkä ovat mukana, haluavat päästä pelaamaan. Se on kuitenkin tämän homman suola. Ei ole mukavaa katsoa vierestä kun pojat pelaa, mutta joukkuehommaahan tämä on. Valmentajat pähkäilevät, että mikä on paras nippu, millä lähdetään.

Pelaavaan kokoonpanoon nostettujen Harri Pesosen ja Jussi Olkinuoran lisäksi ketjuissa ei ole suurempi muutoksia. Pesonen ottaa Sallisen paikan kolmosketjun laidalta ja Sallinen paikkaa Suomelaa kakkosketjun keskellä.

Leijonien kokoonpano Saksa-Suomi otteluun:

1. ketju

70 Teemu Hartikainen–65 Sakari Manninen–96 Mikko Rantanen

4 Mikko Lehtonen–55 Atte Ohtamaa

2. ketju

10 Joel Armia–76 Jere Sallinen–84 Kaapo Kakko

3 Olli Määttä–50 Miika Koivisto

3. ketju

82 Harri Pesonen–91 Juho Lammikko–42 Kasperi Kapanen

52 Mikael Seppälä–2 Ville Pokka

4. ketju

29 Ahti Oksanen–24 Hannes Björninen–12 Marko Anttila

6 Niklas Friman–23 Nikolas Matinpalo

Leijonien ottelu Saksaa vastaa alkaa kello 20:20. Ottelua ja lähetystä voit seurata ilmaiseksi MTV 3:lta kello 20:00 alkaen.

200 käteiskierrosta tervetulotarjouksena!

Highrollerilta jopa 200 ilmaiskierrosta ilman kierrätysvaatimusta!