Banner Image

Kanadalta odotettu voitto äitienpäiväottelussa – Slovenia tuli ryminällä peliin

Kanadan kohdatessa Slovenian B-lohkon toisella pelikierroksella nähtiin kanukeilta odotettua dominointia äitienpäiväottelussa, mutta myös yllättävä alku. Kanadalta saatiin lopulta odotettu voitto, mutta Slovenia tuli todella ryminällä aamupäivän peliin.

Kun aamupäivän peliä oli pelattu vaivaiset 3 minuuttia ja 50 sekuntia, iski Slovenian Jan Drozg altavastaajat johtoon ylivoimalla. KHL-seura Amur Habarovskia edustavalle hyökkääjälle kyseessä ovat uran ensimmäiset jääkiekon MM-kisat, mutta tuskin viimeiset.

Slovenia jatkoi hyvää paineistusta läpi ensimmäisen erän ja hallitsikin peliä ajoittain ja sai ottelun näyttämään todella tasaiselta. Kanadan Tyler Toffoli otti erän puolessa välissä kampitusjäähyn ja Slovenia pääsikin yrittämään toista maalia ylivoimalla. Ylivoima oli lopulta heikkoa ja puolet ajasta kului siihen, kun kiekkoa ei saatu tuotua hyökkäyspäätyyn.

Ensimmäinen erä pelattiin tasaisissa merkeissä ja kanadalaiset pääsivätkin yrittämään tasoitusta, kun Miha Zajc otti tarpeettoman jäähyn ensimmäisen erän loppupuolella. Kanada ei kuitenkaan onnistunut saamaan ylivoimaa pyörimään toivotulla tavalla ja tasoitus ensimmäisessä erässä jäi vain haaveeksi.

Vaikka Kanadan debytanttimaalivahti Devon Levi päästikin ottelun alussa ehkä hiukan löysän maalin, ottelu oli kokonaisuutena häneltä laadukas. Yhteensä 22 torjuntaa kerännyt 21-vuotias maalivahtitulokas pelasi mallikkaan maajoukkuedebyytin.

Toisessa erässä peli kääntyi päälaelleen

Toisessa erässä Kanadan joukkue löysi kuitenkin maalihanat, eivätkä ne enää sammuneet. Ensimmäinen maali tuli jo erän toisella minuutilla, lähes heti ylivoiman päätyttyä. Maalista vastasi Arizona Coyotesin organisaatioon kuuluva Michael Carcone. Kanadan 1-2 johtomaali tulikin reilun viiden minuutin kuluttua, kun Pittsburgh Penguinsin nuori ja lupaava puolustaja Pierre-Oliver Joseph viimeisteli maalin kokeneen Tyler Toffolin syötöstä.

Pelin edetessä Kanada jatkoi vahvaa tekemistä ja ei ollut aikeissakaan ottaa kaasua pois kaasupolkimelta.  Yhteensä 23 laukausta toisessa erässä tykittänyt Kanada kasvatti johtoa vielä erän lopussa, kun kaiken kokenut kovapää Milan Lucic viimeisteli kanukkien kolmannen maalin. Toinen erä oli kokonaisuudessaan aivan täysin ennakkosuosikkien hallinnassa, niin kuin olettaa saattoikin.

Kolmannessa erässä Slovenia esiintyi alkuun pirteänä ja harrasti tehokasta karvauspeliä ja useammat pelaajat laittoivat kroppaa likoon. Tästä huolimatta kavennusmaalia ei tullut, vaan ensiksi Calgary Flamesiin siirtynyt Mackenzie Weegar iski pelin 1-4 tilanteeseen ja vain minuuttia myöhemmin Jack McBain kaunisteli lukemat jo neljän maalin eroon.

Kun Kanada oli jo käytännössä varmistanut voittonsa Jan Drozg iski toistamiseen viisi minuuttia ennen ottelun loppua. Hienon pelin pelannut Drozg ei saanut maaleilleen suurta arvoa, sillä ne jäivät lopulta Slovenian ainokaisiksi ja Kanada asteli odotettuun voittoon. Tästä huolimatta kisadebytantti sementoi itselleen isoa roolia loppuihin peleihin.

Kahden voitetun pelin jälkeen Kanada on lohkonsa toisena aivan Sveitsin kintereillä. Kanadan maaliero on tällä hetkellä 10-2, kun Sveitsin vastaava luku on 11-0. Sveitsin ja Kanadan kanssa tasoissa on Tshekki kahdella voitolla ja maalierolla 8-3.

Kanadan pelit jatkuvat huomenna Slovakiaa vastaan kello 16:20.

200 käteiskierrosta tervetulotarjouksena!

Highrollerilta jopa 200 ilmaiskierrosta ilman kierrätysvaatimusta!