Banner Image

Kanada aloittamassa voittoputkea – vastassa surkean avausottelun pelannut Slovenia

Tämän vuoden jääkiekon MM-kisat ovat nyt siinä vaiheessa, että kaikki joukkueet ovat pelanneet vähintään yhden pelin. Tänään klo 12:20 kohtaavat kisojen yksi ennakkosuosikeista Kanada ja umpisurkean alun ottanut Slovenia.

Jääkiekon mahtimaa Kanada avasi MM-kisataipaleen totuttuun tapaan murskavoitolla ja Kanada voi olla aloittamassa pitkää voittoputkea. Kanadan kohtaa Sveitsin 20.5 ja Tsekin 23.5. mutta tätä ennen vastassa ovat piskuiset Slovenia, Slovakia ja Kazakstan.

Kanukit kohtasivat avausottelussa Latvian, jolla ei ollut sanaakaan jääkiekon huippumaata vastaan. Luisteluvoimainen Kanada kiiti heti ottelun alussa johtoon, kun Arizona Coyotesia edustava Lawson Crouse ujutti kiekon Ivars Punnenovsin taakse, kun peliä oli pelattu alle minuutti.

Kanadalaiset eivät ottaneet jalkaa pois kaasulta, vaan Philadelphia Flyersin Scott Laughton iski pelin 0-2 Kanadalle 4 minuuttia myöhemmin. Latvian päävalmentaja Harijs Vitolins oli pakotettu reagoimaan ja vaihtaa Punnenovsin tilalle maaliin 22-vuotiaan AHL-maalivahdin Arturs Silovsin

Silovs aloittikin ottelun mallikkaasti, mutta kanadalaisten paine oli liian suuri. Toisen erässä loppuun mennessä Kanada johti ottelua jo 0-4  Mackenzie Weegarin ylivoimaosumalla ja Jack McBainin tasakentällismaalilla.

Kolmannessa erässä Detroit Red Wingsin Joe Veleno siirsi ottelun 0-5 lukemiin ja erän lopussa McBain kaunisteli lukemia aina 0-6 asti.

Kanadan maalilla ollut Samuel Montembeault joutui kurottumaan kiekon eteen kunnioitettavat 23 kertaa.

Slovenian kisat eivät alkaneet yhtä onnellisissa merkeissä, vaan slovenialaiset avasivat turnauksen Sveitsiä vastaan 7-0 tappiolla. Slovenia oli tasakenttälisinkin vaikeuksissa, mutta alivoimapelaaminen oli viimeinen niitti Sveitsin hyväksi.

Sveitsi otti ottelussa kuskin paikan heti alusta alkaen ja iski kaksi maalia ensimmäiseen erään. Denis Malgin avasi maalihanat ensimmäisen erän puolessa välissä ylivoimalla Dean Kukanin hyvästä esityöstä. Avausmaalista ehti kulua vaivaiset 33 sekuntia, kunnes Slovenian kokenut maalivahti Gasper Kroselj oli yllätetty toistamiseen.

Sen lisäksi että Sveitsi hallitsi ensimmäistä erää maalien merkeissä, onnistuivat slovenialaiset saamaan vain neljä laukausta maalia kohti

Nino Niederreiter muutti toisessa erässä lukemat 3-0 Sveitsin hyväksi ja peli alkoi olemaan taputeltu. Viimeisessä erässä Sveitsi teki vielä neljä maalia, joista puolet ylivoimalla ja voitti ottelun lopulta 7-0.

Slovenialaisten surkeassa avausottelussa joukkue sai vaivaiset 17 laukausta ja alivoimaprosentiksi jäi pelottavan huono 33,3%.

Kylmää kyytiä luvassa

Kanadan voittoputki on vasta alkamassa ja kaikki ennusmerkit viittaavat siihen, että Slovenia saa keskipäivän pelissä kylmää kyytiä. Äitienpäivän juhlapelissä tullaan näkemään vauhtia ja vaarallisia tilanteita, kun Kanadan nälkäinen porukka pääsee kaunistelemaan tehotilastojaan.

Slovenian paineita ei varmasti vähennä se, että tällä hetkellä joukkueella on suurin uhka karsiutua pois MM-kisoista ja tippua porrasta alaspäin 1. Divisioonan MM-kisoihin. B-Lohkossa Slovenian tärkeimmäksi peliksi voi odottaa Norja-ottelua, jossa häviäjän haaveet ensi vuoden MM-kisoista voivat murentua palasiksi.

Kanadan ja Slovenian välinen vauhdikas peli alkaa kello 12:20 Arena Rigalla.