Banner Image

Leijonat hyvin lähellä tippua kisoista – Suomi-Kanada erätauolle

Jääkiekon MM-kisat ovat saamassa Suomen kannalta heikon lopun, kun Leijonat ovat hyvin lähellä tippua kisoista. Suomen jääkiekkomaajoukkue Leijonat pelaavat parhaillaan pudotuspeliottelua Kanadaa vastaan. Puolivälieräottelu alkoi suomalaisten kannalta heikosti, kun Kanada onnistui maalinteossa ensimmäisen erän alkupuolella

Leijonille tarjottiin jo avauserässä hyvät mahdollisuudet maaleille, mutta kahdesti ylivoimalle päässyt Suomi jäi avauserässä maalittomaksi. Leijonien pelissä oli avauserässäkin paljon hyvää, mutta Emil Larmi päästi todella helpon maalin. Tämä yksittäinen virhe näyttelee tällä hetkellä isoa roolia. 

Suomi on saanut tuotettua ottelussa rutkasti laukauksia ja todella pitkiäkin hyökkäyksiä, mutta viimeistelytehokkuus loistaa poissaolollaan. Leijonien ykkösketjulta voidaan vaatia myös paljon enemmän panosta kavennusmaalia jahdatessa. 

Suomen pelistä on jatkuvasti aistittavissa paniikkia ja hätäilyä, kun kavennusmaalia etsitään. Pelillisesti Leijonat ovat olleet Kanadan kanssa hyvin samalla tasolla, mutta kanadalaiset ovat ratkaisevilla osa-alueilla – kuten viimeistelyssä – huomattavasti tehokkaampia.

Toisessa erässä Kanada vahvisti johtoa

Toisen erän puolessa välissä aukesi Kanadalle mahdollisuus vahvistaa johtoasemaa, eikä sitä jätetty käyttämättä. 2 vastaan 1 -hyökkäyksessä Samuel Blais pääsi ampumaan Kanadan johtoon upealla laukauksella yläkulmaan.

Toinen erä oli etenkin erän alkupuolella täysin Suomen hallinnassa. Suomi pystyi tuomaan kiekkoa hyvin ylös pelaamalla, siinä missä Kanada onnistui vain roiskimaan ränniin. 

Toisessa erässä Leijonien NHL-tähti Kaapo Kakko pääsi läpiajoon, mutta veivit eivät onnistuneet ja heikkojen harhautusten jälkeen ei New Yorkissa pelaava Kakko saanut laukausta aikaan.

Myös Kasperi Kapanen pääsi Kanadan maalivahdin kanssa napit vastakkain, kun toista erää oli jäljellä vain kaksi ja puoli minuuttia. Laukaus oli kuitenkin luokaton jo Samuel Montembeault hoiti tilanteen helpolta näyttäneeltä torjunnalla. 

Mikä ratkaisuksi?

Leijonien ei täydy pelillisesti muuttaa juurikaan mitään. Sen sijaan isojen NHL-tähtien ja etenkin Rantasen, Hartikaisen ja Mannisen ketjun täytyy ryhdistäytyä. Juuri tällaisilla hetkillä kaivataan supertähtien apua ja kykyä kantaa joukkue voittoon vaikeistakin hetkistä.

Larmen peruspeli on näyttänyt myös hyvältä, mutta toiseen munaukseen ei ole varaa. Viimeisessä erässä tullaan todennäköisesti näkemään tulosketjuja normaalia enemmän jäällä, ja juuri nyt on se hetki, kun Rantasen täytyy saada maalihanat auki.

200 käteiskierrosta tervetulotarjouksena!

Highrollerilta jopa 200 ilmaiskierrosta ilman kierrätysvaatimusta!