Banner Image

Leijonien hyökkäysketjuihin vihdoin muutoksia – Kokoonpanossa uusi pelaaja

Tänään saadaan Leijonien hyökkäysketjuihin vihdoin muutoksia, kun Suomen joukkue kohtaa kello 16:20 alkavassa ottelussa turnauksen heikoimpiin joukkueisiin kuuluvan Unkarin. Leijonat ovat kohdanneet Unkarin aiemmin kahdesti, molemmat pelit voittaen ja tänään voidaankin odottaa kolmatta voittoa. Kolmen pisteen voitto olisi Leijonille tärkeä, sillä se nostaisi Suomen ainakin hetkellisesti Tanskan edelle lohkokolmoseksi.

Läpi turnauksen on Leijonien ketjukoostumuksiin haluttu muutoksia ja tänään niitä vihdoin saadaan. Tapparan tähtihyökkääjä Waltteri Merelä tulee nelosketjuun Ahti Oksasen tilalle. Merelä teki Tapparapaidassa tällä kaudella tehot 23+34=47, joista 8+6=14 tulivat 14 Playoff-ottelussa. Merelä tuo joukkueeseen kaivattua maalintekouhkaa, mutta jää nähtäväksi kuinka suureen rooliin hän pääsee nelosketjun laiturina.

Suomela palaa kokoonpanoon

Toinen hyökkäysketjumuutos koskee Antti Suomelan palaamista kokoonpanoon. Ensimmäisessä ottelussa loukkaantunut Suomela ottaa Jere Salliselta kakkosketjun sentterin paikan takaisin. Ruotsissa SHL:ssä hävyttömät 39+33=72 teholukemat pöytään lyönyt sentteri on todella kaivattu pelaaja Suomen ketjuihin ja kakkosylivoimalle. Tähän asti odotuksiin nähden vaisusti esiintyneet ykkös- ja kakkosketju pysyvät muuten koskemattomina. Vaikka ykköshyökkäysketju onkin tehnyt jo 12 pistettä, niistä vain kolme on tullut 5vs5 -jääkiekossa.

Suomen ylivoima ei ole päässyt vielä liikaa herkuttelemaan, sen ollessa 30 prosenttisen tehokasta. Juuri nyt heikompia maita vastaan, aukeaa Leijonille hyvä sauma hioa hyökkäyspeliä kuntoon.

Leijonien ylivoima koostumukset ovat:

1. ylivoima:

82 Pesonen – 65 Manninen – 70 Hartikainen

96 Rantanen – 4 Lehtonen

2. ylivoima:

84 Kakko – 10 Armia – 42 Kapanen

74 Suomela – 3 Määttä

Leijonien maalia vartioi tänään Emil Larmin sijaan Jussi Olkinuora. Osakseen helppojakin maaleja päästänyt Larmi ei ole ollenkaan kokoonpanossa, kun varamaalivahdin paikalla on tänään Christian Heljanko.

Nyt kun on saatu Leijonien hyökkäysketjuihin vihdoin muutoksia, ovat Suomen ketjut iltapäivän otteluun nämä:

1. ketju:
70 Teemu Hartikainen – 65 Sakari Manninen – 96 Mikko Rantanen
4 Mikko Lehtonen – 55 Atte Ohtamaa

2. ketju:
84 Kaapo Kakko – 74 Antti Suomela – 10 Joel Armia
3 Olli Määttä – 50 Miika Koivisto

3. ketju:
82 Harri Pesonen – 91 Juho Lammikko – 42 Kasperi Kapanen
52 Mikael Seppälä – 2 Ville Pokka

4. ketju:
19 Waltteri Merelä – 24 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila
6 Niklas Friman – 23 Nikolas Matinpalo

Joko nämä ketjut loisivat luottamusta Suomen tekemiseen

Leijonien tilastot ovat neljän ottelun jälkeen kaksijakoiset: 2 voittoa, tappio ja jatkoaika tappio, maaliero 11:12. Suomi on ollut lähtökohtaisesti joka pelissä hyvin mukana, mutta Ranskaa vastaan päästetyt 3 maalia ovat liikaa ja USA:ta ja Ruotsia vastaan yhteensä kaksi tehtyä on puolestaan liian vähän.

Kaikki Leijonien 2000-luvun jääkiekon maailmamestaruudet ovat tulleet Jukka Jalosen alaisuudessa, joten Suomen kansalla on syystäkin kovat odotukset Jalosen valmennustiimin päätöksiin leijonien ketjukoostumuksista ja niiden kautta tulevasta menestyksestä.

Leijonat eivät ole vielä tähän mennessä olleet erityisen vakuuttavia, mutta olisiko tämä se ottelu, joka kääntää Suomen kelkan?

Suomen ja Unkarin kohtaamista voit seurata MTV 3:lta. Ottelu alkaa kello 16:20 ja studiolähetys kello 16:00.

200 käteiskierrosta tervetulotarjouksena!

Highrollerilta jopa 200 ilmaiskierrosta ilman kierrätysvaatimusta!