Banner Image

Leijonien ketjut muuttumattomina – Larmi maalissa Ruotsia vastaan

Suomi jatkaa urakkaa MM-kisoissa, kun seuraavaksi vastaan astuu Ruotsi. Monelle tuli yllätyksenä Jukka Jalosen valmennustiimin päätös pitää Leijonien ketjut muuttumattomina, sillä Suomen peli ei ole ollut sillä tasolla, mitä on toivottu. Tänään Ruotsia vastaan on jaossa tärkeät pisteet.

MM-kisat saivat surkean alun, kun Yhdysvallat suorastaan nöyryytti leijonalaumaa luvuin 1-4. Suomen ainoasta maalista vastasi Teemu Hartikainen. Toinen ottelu oli jo mallikkaampi, kun Suomi päihitti Saksan 3-4, mutta ei tämäkään ottelu ollut ruusuilla tanssimista.

Suomi aloitti ottelun Joel Armian maalilla, mutta MM-kisoissa syöttötaidoista tunnetuksi tullut Noebels tasoitti pelin ennen ensimmäistä erätaukoa.

Saksa yllätti Leijonat pahemman kerran toisessa erässä ja menivät 2-1 johtoon Kai Wissmanin maalilla. Sakari Mannisen maalin avulla Leijonat kuitenkin pääsivät taas nopeasti tasoihin. Toinen erä oli ajoittain hyvin hetkistä ja jäähyiltä ei välttynyt kumpikaan joukkue.            Kun saksan Moritz Müller joutui istumaan jäähylle kiinnipitämisestä, onnistuivat Leijonat ylivoimalla. Sakari Manninen teki illan toisen maalinsa Mikko Rantasen syötöstä.

Viimeisessä erässä mentiin taas päästä päähän ilman tulosta, kunnes ajassa 52:45 Mikko Lehtonen pääsi viimeistelemään maalin Rantasen ja Hartikaisen upeasta esityöstä. Suomi voitti ottelun lopulta 3-4, mutta tulokseen ei voi olla tyytyväinen.

Leijonien pelistä puuttuu virtaviivaisuus aivan täysin ja suomen huippupelaajilla höystetty kokoonpano ei uskalla hyökätä. Rantanen ja Hartikainen ovat loistavia pelinrakentajia, mutta syövät toisiltaan pelitilaa kentällä samantyylisen pelitavan vuoksi.

Suomen ensimmäiset ottelut eivät ole olleet jättimenestys ja siksi onkin yllättävää, että Leijonien ketjut on pidetty muuttumattomina. Suomella on tänään Emil Larmi maalissa Ruotsia vastaan. Huolimatta neljästä päästetystä USA:ta vastaan, pelasi Larmi kohtalaisen hyvän avausottelun. Emil Larmi voitti viime kaudella SHL-mestaruuden ja palkittiin pudotuspelien arvokkaimpana pelaajana.

6 Niklas Friman – 23 Nikolas Matinpalo

Ruotsi on ollut turnauksessa pelottavan vakuuttava, 1-0 voitto Saksasta ja 5-0 voitto Itävallasta. Tulokset eivät kuitenkaan kerro koko totuutta, sillä Ruotsillekaan ei Saksa – eikä etenkään Itävalta – ole mikään todellinen mittari.

Siinä missä Suomella on paremmat tähtipelaajat, on Tre Kronor osoittanut todella tasapainoista peliä kaikkien ketjujen välillä. Myös Ruotsin molemmat maalivahdit ovat pitäneet nollapelit otteluissaan.

Suomi ja Ruotsi ovat kohdanneet jääkiekossa kymmeniä kertoja, mutta viime vuosina Ruotsi on ollut Leijonia aavistuksen edellä keskinäisissä otteluissa. Nähtäväksi jää riittääkö Suomella tänään kuitenkin voittoon asti, kun 14 000 fania kannustaa Nokia Areenalla yhtä historian parhaista Leijonakokoonpanoista.

Leijonat kohtaavat Ruotsin tänään 15.5 kello 20:20. Ottelua voi seurata MTV 3:lta TV:stä.