Banner Image

Leijonien kokoonpanossa uusi pelaaja – Suomen ketjut jälleen koskemattomat

Leijonien kokoonpanossa on tänään uusi pelaaja, kun Suomen joukkue kohtaa Ranskan tänä iltana kello 20:20. Ketjut kuitenkin pysyvät koskemattomina. Antti Suomela on yhä sivussa, eikä Waltteri Merelä pääse ainakaan vielä pelaavaan kokoonpanoon.

Leijonien kakkosmaalivahdin paikan ottaa tänään Christian Heljanko, tähän asti maalivahtien paikoilla ovat vuorotelleet Emil Larmi ja Jussi Olkinuora. Näistä jälkimäinen ei ole tänään kokoonpanossa. Yli kahdensadan Liiga-ottelun torjunut maalivahti noustessa tänään Leijonien kokoonpanoon, rupeaa näyttämään entistä varmemmalta, että Larmi on Leijonien ykkösmaalivahti.

Suurena yllätyksenä tuli monelle se, ettei Leijonien ketjuihin ole koskettu ollenkaan.

Tiistain aamujäillä Leijonilla oli Suomela jo treenaamassa kakkosketjun mukana ja Jere Sallinen oli pudottu ylimääräiseksi hyökkääjäksi Merelän seuraksi. Näin ei kuitenkaan ole tänään pelaavassa kokoonpanossa ja monen kannattajan toivomat ketjumuutokset saa heittää unholaan.

Suomelan ja Merelän peluuttaminen ei ole ollut kansan ainoa toive, vaan Teemu Hartikaisen ja Mikko Rantasen on paljon toivottu pelaavan eri ketjuissa. Samantyyliset huippupelaajat eivät saa täyttä potentiaalia irti samassa ketjussa. Myöskin Hartikaisen ja Mannisen yhteistyö on vuosien varrella hioutunut niin timanttiseksi, ettei Rantaselle aina riitä kiekkoa tarpeeksi.

Vaikka Leijonien kokoonpanossa onkin tänään uusi pelaaja, niin Jukka Jalosen johtama valmennusjohto on tullut siihen tulokseen, ettei ketjuja ainakaan ennen Ranska-ottelua olla rikkomassa. Toivottavasti mestarivalmentaja Jalonen tietää, mitä tekee. Mikko Rantasen tasoisista NHL-eliittivahvistuksista pitää saada enemmän etua Leijonien kannalta revittyä irti.

Vaikka Rantanen on rakentanut paikkoja paljon, niin 50 maalin NHL-kauden jälkeen fanit haluavat nähdä muutakin kuin maalin takana seisoskelua ja hienoja syöttöjä.

Leijonien ketjukoostumukset Ranskaa vastaan:

1.Ketju:

70 Teemu Hartikainen – 65 Sakari Manninen – 96 Mikko Rantanen

4 Mikko Lehtonen – 55 Atte Ohtamaa

2.Ketju:

10 Joel Armia – 76 Jere Sallinen – 84 Kaapo Kakko

3 Olli Määttä – 50 Miika Koivisto

3.Ketju:

82 Harri Pesonen – 91 Juho Lammikko – 42 Kasperi Kapanen

52 Mikael Seppälä – 2 Ville Pokka

4.Ketju:

29 Ahti Oksanen – 24 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila

6 Niklas Friman – 23 Nikolas Matinpalo

Maalissa Emil Larmi, varalla Christian Heljanko

Ranska peli on Suomelle todella tärkeä kahden hävityn ottelun jälkeen. Tällä hetkellä Suomen edellä lohkossa on USA, Tanska ja Ranska. Mikäli Leijonat eivät saa tänään täyttä pistepottia Ranskasta, tulee loppu lohkovaiheesta todella vaikea.  

Suomi kohtaa tärkeässä ottelussaan Ranskan kello 20:20. Ottelua voi seurata MTV 3:lta.

200 käteiskierrosta tervetulotarjouksena!

Highrollerilta jopa 200 ilmaiskierrosta ilman kierrätysvaatimusta!