Banner Image

Suomelle ei ole tulossa NHL-vahvistuksia – viimeinen kisapassi leimattu

Suomen jääkiekkomaajoukkueen viimeinen kisapassi on yllättäen leimattu. Tampereen Tapparaa edustava Waltteri Merelä on Leijonien joukkueen viimeinen pelaaja. Kotimaisen Liigan tähtihyökkääjiin kuuluva Merelä Voitti Tapparan kanssa Suomen mestaruuden suvereenisti. Merelän tehot kuluneelta kaudelta olivat 23+24=47, joista 8+6=14, tuli pudotuspeleissä.

Merelän passin leimaaminen varmistaa sen, ettei Leijoniin ole tulossa enempää NHL-vahvistuksia. Aamuyöllä päättynyt Playoff-sarja Dallas Starsin ja Seattle Krakenin välillä tuli päätökseen, kun Dallas tiputti NHL:n uusimman seuran jatkosta voitoin 4-3. Krakenin joukkueesta kisoihin olisi teoriassa voinut tulla yksi pelaaja: Eeli Tolvanen.

Mikäli taas Seattle olisi mennyt jatkoon, tarjolle olisi tullut Miro Heiskanen, Roope Hintz, Esa Lindell, Joel Kiviranta ja Jani Hakanpää. Selvää on kuitenkin se, että kukaan heistä ei ole tulossa, nyt kun viimeinen kisapassi on jo leimattu.

Merelän kisapassin leimaaminen ei varmasti ollut huono idea, mutta oliko asian suhteen tehty hätiköityjä päätöksiä? NHL-pelaajiin ei todennäköisesti keretty edes ottamaan yhteyttä, sillä Tapparan hyökkääjä nähtiin jo Suomen aamujäillä tänään.

Merelän rooli aamujäillä oli sama kuin Jere Sallisen eli ylimääräinen hyökkääjä. Sallisen tilalle kakkosketjuun tuli Antti Suomela. Suomela olikin alun perin kakkosketjussa, mutta ensimmäisen ottelun jälkeen pienen loukkaantumisen saanut Suomela jätti edelliset kaksi peliä väliin varatoimenpiteenä.

Ykkösylivoimalla nähtiin aamujääharjoituksissa Harri Pesonen, joka otti Sallisen paikan erikoistilanneketjusta.

Muille lisää NHL-vahvistuksia, Suomelle ei

Suomen sijaan esimerkiksi Ruotsin joukkue ja Sveitsi ovat saamassa todella kovia NHL-tähtiä joukkueisiinsa. Ruotsille on todennäköisesti saapumassa William Nylander Torontosta. Nylander nakutti viime kaudella tehot 44+53=97. Williamin veli Alexander on jo Ruotsin maajoukkueen mukana. Pikkuveli on tehnyt näissä kisoissa yhden syöttöpisteen.

Sveitsin valmiiksi kovaan joukkueeseen on tulossa NHL:stä Jonas Siegenthaler, Kevin Fiala ja Nico Hischier. Tämä kolmikko teki viime kaudella NHL:ssä yhteensä 189 pistettä, mikä on pelottavaa kun otetaan huomioon, että Siegenthaler on puolustaja ja Hischier on ehdolla vuoden parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi.

Vaikka muille maille tulee vielä lisää NHL-vahvistuksia ja Suomelle ei, niin Leijonilla on vielä hyvin aikaa hioa peli timantin kovaksi tälläkin kokoonpanolla. Suomella on nyt välipäivä ja sen jälkeen lohkon helpoimmat pelit edessä ennen pudotuspelejä.

200 käteiskierrosta tervetulotarjouksena!

Highrollerilta jopa 200 ilmaiskierrosta ilman kierrätysvaatimusta!