Banner Image

Suomelle taisteluvoitto Saksasta – Manninen ilmiliekeissä!

Suomi voitti Saksan turnauksen toisessa ottelussaan pitkän kamppailun jälkeen. Saksa yllätti suuren yleisön ja laittoi Suomelle todella lujaa kampoihin ottelun päättyessä lopulta 3-4 Suomelle. Leijonien ehdottomat sankarihahmot olivat kaksi maalia tehnyt Sakari Manninen ja voittomaalin tykittänyt Mikko Lehtonen.

Manninen palkittiin ottelun parhaana pelaajana ja täysin oikeutetusti. Manninen syötti myös ensimmäisessä pelissä Suomen ainokaisen maalin ja on nyt tehnyt turnauksessa kahteen peliin tehot 2+1. Viime kauden jälkeen Salavat Ufasta AHL-seura Silver Knightsien riveihin siirtyneelle kokeneelle hyökkääjälle jääkiekon MM-kisat ovat jo uran neljännet.

Vain kymmenen torjuntaa saanut Jussi Olkinuora oli Saksan maaleihin johtavien laukausten edessä tekemättömässä paikassa. Marcel Noebelsin tekemä avausmaali oli Leijonien kannalt hyvin epäonnekas. Noebelsin laukaus otti ensin kimmokkeen Olli Määtästä, jonka jälkeen vielä uuden kimmokkeen Miika Koiviston jaloista.

Toinen erä oli pitkään tasoissa, kunnes viime MM-kisoissakin loistanut Kai Wissman siirti saksalaiset johtoon 2-1.

Leijonat ei takaiskusta kuitenkaan hätkähtäneet, vaan Sakari Manninen tasoitti ottelun vain puolitoista minuuttia myöhemmin. Mannisen tasoitusmaalista ehti virua alle kaksi minuuttia, kunnes sama sankari iski leijonat 2-3 johtoon Mikko Rantasen syötöstä.

Toinen erä näytti jo mallikkaalta, ennen kuin Buffalo Sabresia edustava John-Jason Peterka tasoitti ottelun Leijonien puolustuspään virheestä. Peterka päätti juuri ensimmäisen kokonaisen kauden NHL:n puolella tehoin 12+20.

Kolmanteen erään mentiin selkä seinää vasten 3-3 tilanteessa. Peli oli tasaista eikä kumpikaan joukkue saanut selviä hallintajaksoja. Jere Sallinen otti ajassa 47:30 kiinnipitämisjäähyn ja aiheutti kaikille ylimääräisiä sydämentykytyksiä.

Leijonat hoitivat alivoiman tyylikkäästi, mutta peli jatkui yhä hyvin katkonaisena. Kun pelimiesten kymppi käynnistyi Leijonat – ja etenkin Suomen ykkösketju – heräsivät. Alkoi selkeä jakso, jonka aikana Suomi piti kiekko pitkään Saksan maalin läheisyydessä.

Vain 7 minuuttia ennen ottelun päätöstä Mikko Lehtonen pääsi lataamaan Rantasen hyvästä tiputuksesta ja siirti leijonat jälleen kerran johtoon. Tilanne ei ollut “bobille” uusi, vaan tämä oli hyökkäystaidoista tunnetulla puolustajalle jo kuudes arvokisamaali.

Suomi hallitsi ottelun kulkua loppua kohti. Hyvän ottelun pelannut saksalaisveskari Dustin Strahlmeier otettiin pois maalilta, kun ottelua oli pelattu noin 58 minuuttia. Leijonille aukesikin paikka tehdä maali tyhjiin, mutta Rantanen syötti kiekon vielä Hartikaiselle, joka ei saanut laukausta aikaan.

Huolimatta Saksan viime hetken paikasta huolimatta, Leijonat pitivät johtonsa ja ottivat taisteluvoiton ottelusta.

Suomi siirtyi lohkossaan sijalle 4. mutta kaikilla muilla joukkueilla Saksaa lukuun ottamatta on vain yksi peli pelattuna. Suomen seuraava peli onkin äärimmäisen jännittävä ottelu Ruotsia vastaan maanantaina 15.5. klo 20:20.

Jää nähtäväksi hiotaanko ketjukemioita kuntoon välipäivinä vai tullaanko näkemään joitakin muutoksia kokoonpanossa.