Banner Image

Mikä Leijonia vaivaa? Syitä Suomen heikkoihin peliesityksiin

Leijonien MM-kisataival ei ole alkanut toivotulla tavalla, kahden pelin jälkeen takataskussa on yksi voitto, yksi tappio ja kaksi huonoa peliä. Ennakkosuosikin viittaa kantava Suomen MM joukkue ei ole vastannut odotuksiin, ja fanien huulilla on yksi kysymys ylitse muiden: mikä Leijonia vaivaa?

Syitä Suomen heikkoihin peliesityksiin on useita, mutta pureutumalla ongelmiin yksi kerrallaan on helpompi hahmottaa kokonaisuus.

Suomella viimepelissä loistanut ykkösketju tarvitsee tukea muiltakin ketjuilta tai ketjumuutoksia kaivataan. Leijonien pelistä puuttuu virtaviivaisuus täysin ja monet katsojat ovatkin ihmetelleet miksi NHL-tähti Mikko Rantanen ja Teemu Hartikainen pelaavat samassa ketjussa. Rantanen ja Hartikainen ovat kokonaisuudessa samantyylisiä pelaajia: peliä rakentavia isokokoisia taitohyökkääjiä.

Molemmat tähtihyökkääjistä nähdään usein ajavan itsensä maalin taakse tai kaarella rakentamaan peliä, sen sijaan että etsittäisiin virtaviivaisia nousuja maalia kohti. Etenkin vastahyökkäyksissä Suomella on paljon petrattavaa. Onkin pohdittu sopisiko esimerkiksi Kaapo Kakko ykkösketjuun tuomaan nopeutta.

Jos Mikko Rantanen ja Kakko vaihtaisivat ketjuja keskenään, olisi Leijonien ketjut merkittävästi paremmassa tasapainossa ja onnistumisia tulisi useammalle pelaajalle.

Voitto Saksasta oli Leijonille elintärkeä etenkin mentaalisesti, mutta myös pudotuspelivastustajia ajatellen. Tiukkaakin tiukempaan voittoon Saksaa vastaan ei kuitenkaan saa tyytyä, sillä peliesitykset eivät olleet laadukkaita.

Suomen täytyy myös pelata monipuolisempaa hyökkäyspeliä. Leijonia vaivaa hyökkäyksissä edellä mainittu virtaviivaisuuden puute, jota selittää muun muassa senttereiden laiminlyönti. Leijonat pakottavat peliä laitoihin ja hidastavat hyökkäyksiään täysin turhaan. Leijonilla on todella pelirohkeita pelaajia – etenkin sentteriosastolla – ja tätä pitäisi hyödyntää paremmin.

Leijonien tähän mennessä pelanneet maalivahdit Jussi Olkinuora ja Emil Larmi eivät myöskään ole loistaneet otteilla. USA-ottelua ei hävitty maalivahtipelin takia, eikä Saksa-matsi ollut tästä syystä tasainen, mutta kun tiedetään maalivahtiosaston taso, voidaan odottaa enemmän. Onkin todella mielenkiintoista nähdä kenet Jukka Jalonen laittaa tolppien väliin Suomen seuraavaan peliin rakasta naapuria Ruotsia vastaan.

Ruotsi-ottelun jälkeen Suomen otteluohjelma helpottuu merkittävästi, kun kovimmat vastustajat ovat takanapäin. Tästä huolimatta Leijonien itseluottamuksen kannalta olisi tärkeää laittaa peli kulkemaan jo Suomi-Ruotsi-ottelussa. Tre Kronor ei tule antamaan mitään ilmaiseksi ja Suomen onkin pakko löytää ratkaisuja heikkoihin esityksiin.

Suomi majailee tällä hetkellä lohkon sijalla 5. kun kaikki joukkueet ovat pelanneet 2 ottelua. Suomi on tasapisteissä Ranskan kanssa, jolla on kaksi maalia parempi maaliero. Molemmista lohkoista pääsee parhaat neljä joukkuetta puolivälieriin.

Suomen ja Ruotsin välinen ottelu tulee tänään 15.5 klo 20:20. Ottelua voi katsella ilmaiseksi TV:stä MTV 3 -kanavalta.

200 käteiskierrosta tervetulotarjouksena!

Highrollerilta jopa 200 ilmaiskierrosta ilman kierrätysvaatimusta!