Banner Image

Nokia-areenan heikko jää puhuttaa MM-kisoissa – Miten jään kunto vaikuttaa peliin?

Tampereella sijaitsevan Nokia-areenan jään kunto on herättänyt keskustelua pelaajien kuin valmentajien keskuudessa. Tämän vuoden jääkiekon MM-kisat ovat ehtineet olla käynnissä vasta neljä päivää, ja tässä vaiheessa areenan jää on jo sohjoa – kuinka paljon se vaikuttaa joukkueiden pelaamiseen?

Varsinkin iltapeleissä olosuhteet ovat heikot jään osalta, kun kaksi kamppailua on mahdollisesti pelattu jo valmiiksi sohjoisella jäällä. Kiekot pomppivat laidoista epätavallisesti ja irtolunta on totuttua enemmän kentällä. Pelaajien kannalta tilanne ei ole tietenkään optimaalinen, sillä kiekko voi pomppia minne sattuu ratkaisevilla hetkillä.

Lähes hellelukemat ja loppuunmyyty halli eivät missään nimessä ole tehnyt hyvää Nokia-areenan jäälle. Lauantaina pelatussa Saksan ja Suomen välisessä kamppailussa päästiin ensimmäisiä kertoja näkemään, mitä Nokia-areenan jää saa pahimmillaan aikaiseksi.

Marko Anttila kaatui täysin yllättäen ja sama kävi päätuomarille Jake Davisille. Kiekko pomppi todella omituisella tavalla Kaapo Kakon lavassa ja Mikko Lehtosellakin oli omat ongelmansa kiekonkäsittelyn kanssa.

– Kun kiekko pomppii ja pyörii, ei se ole kauhean mukavaa. Mutta ei siihen sen enempää fokusta tarvitse käyttää, Lehtonen kommentoi lauantaina pelatun Saksa-Suomi –ottelun jälkeen.

Marko Anttila tunnetaan huumorimiehenä ja kommentit Nokia-areenan jäästä ja laidoista oli tuttua Anttilaa. Ensimmäisenä hän sanoi, että “oma pyllähdys jäällä johtui sekä taidon puutteesta että jään kunnosta”.

– Laidat ovat outoja. Kiekko kimpoaa välillä metrin ilmaan, Anttila kommentoi kamppailun jälkeen.

Tampereella lämpötila hipoi hellelukemia lauantaina ja siihen päälle loppuunmyyty mökki toi omat ongelmansa Nokia-areenan jäähän. Areenaan tuli kosteutta katsojien ja kelin myötä. Ongelmat eivät jää pelkästään iltapeleihin ja loppuunmyytyihin kamppailuihin, sillä samaa kentän sohjoisuutta on nähty iltapäiväpeleissäkin.

Ruotsalaiset ovat kritisoineet jään kuntoa rankalla kädellä

Rakas naapurimme Ruotsi on joutunut myös Nokia-areenan heikon jään ja taipuvien laitojen uhriksi, ja se on herättänyt keskustelua naapurileirissä. Tre Kronorin päävalmentaja on kritisoinut jään kuntoa rankalla kädellä.

– Kiekot pomppivat, ja meille tulee helppoja kiekonmenetyksiä, kommentoi Ruotsin päävalmentaja Sam Hallam.

Täytyy myös sanoa, että jää oli kamala, kun harjoittelimme aamulla. Siitä on pitkä aika, kun olemme päässeet hyvälle jäälle, päävalmentaja kritisoi.

Ongelmat eivät missään nimessä siis kohdistu pelkästään iltapeleihin. Myös ruotsalaislehti Aftonbladet kuvaili Tampereen jäätä ”puuromaiseksi” tai ”sorbetiksi”.

Suomi ja Ruotsi kohtasivat toisensa Nokia-areenalla maanantaina 15.5. Kamppailu päättyi Tre Kronorin 2-1-voittoon voittolaukausten jälkeen. Ottelun ratkaisijana toimi 21-vuotias Lucas Raymond, joka pelaa Detroit Red Wingsin riveissä NHL:ssä.

Suomen ja Ruotsin välisessä ottelussa Nokia-areenan jää oli tuttuun tapaan pehmeä ja sohjoinen, joka toi omat ongelmansa. Suomen kirkkaimmalla tähtipelaajalla Mikko Rantasellakaan ei ole kovin positiivista sanottavaa Nokia-areenan jäästä.

– Jään kunto ei ole Nokia-areenalla priimakunnossa, kommentoi Mikko Rantanen Suomi-Ruotsi –ottelun jälkeen.

Reilut 120 miljoonaa euroa maksaneen Nokia-areenan jää ei ole missään nimessä optimaalisessa kunnossa, mutta yksikään joukkue ei saa tästä etua. Kiekot pomppivat kaikilla joukkueilla yhtä paljon, eikä sille mahda oikeastaan mitään. Rantanen toivoo, että peli pidetään simppelinä, jos jää on heikossa kunnossa.

Pelaajien on yksinkertaisesti totuttava pelaamaan pehmeällä jäällä, sillä Nokia-areenan jää tuskin tulee muuttumaan parempaan suuntaan turnauksen edetessä. Meillä on käsillä erinomaiset jääkiekon MM-kisat – keskikeppana maksaa yli 9 euroa, kannattajat ovat areenalla kuin kirkossa ja jää on sohjoista sekä laidat kimmottavat kiekkoja metrin ilmaan.

Nokia-areenan jää joutuu tänään jälleen kerran koetukselle, kun ensimmäisenä Tanska ja Itävalta kohtaavat toisensa kello 16.20 alkaen, jonka jälkeen Ranska ja Unkari taistelevat sohjoisella Nokia-areenan jäällä kello 20.20.

200 käteiskierrosta tervetulotarjouksena!

Highrollerilta jopa 200 ilmaiskierrosta ilman kierrätysvaatimusta!