Banner Image

Onko Tampereella jääkiekon vai shakin MM-kisat? Nokia-Areenan vaisu tunnelma kismittää kiekkofaneja

Mitä saa, kun yhdistää yli 9 euron oluen, sadan euron liput ja yleisöstä kielletään kannatustuotteet? Jääkiekon MM-Kisat ja Leijonien pelit. Vaikka puitteet ovat mitä mainioimmat, niin Nokia-Areenan vaisu tunnelma kismittää kiekkofaneja jo toista kevättä peräkkäin. Tampereen Nokia-Areenalla on nähty suurtakin urheilujuhlaa ja tunnelmaa, mutta MM-kisojen kohdalla asiat ovat todella pielessä jo perustasolla.

Aikuinen ihminen pääsee Leijonien otteluihin halvimmillaan 76 eurolla, jos on ostanut ajoissa liput edullisimmasta sektorista ja vastustajaksi kelpuuttaa Ranskan tai Unkarin. Mikäli toiveissa on päästä katsomaan trillerimäisen jännittävää Suomi-Tanskaa, joudut tässä vaiheessa pulittamaan vähintään 161 euroa, mikäli olisit ollut ajoissa, tästä olisi selvinnyt vaivaisella 91 eurolla.

Jos sähkölaskun ja auton tankkaamisen jälkeen on kuitenkin jäänyt ylimääräistä sukan varteen ja löydät itsesi Nokia-Areenalta, onnistuu makunystyröiden hemmottelu reilulla tuopilla Karjalaa. 4 desilitraa kulinaristista elämystä keventää lompakkoasi reilulla 9 eurolla.

Sen sijaan, että Leijonien peleihin olisi tarjolla inhimillisen hintaisia lippuja, on lehterit täytetty yritysjohtajilla, tavan kansalaisten jäädessä Fan Zonelle nuolemaan näppejään 8 euron Karjala kädessään.

Pelkällä alkoholin hinnalla tunnelman puutetta ei kuitenkaan voi selittää.

Pääsevätkö kaikki halukkaat paikalle?

Vaikka suurin osa katsomosta kannustaa samaa joukkuetta – Leijonia – puuttuu hallista tosifanien pyhin, eli seisomakatsomo. Seisomakatsomossa fanit pääsevät luonteiseen elementtiinsä ja lippujen hintoja olisi mahdollista tuoda alemmas. Siinä missä Tappara ilmoitti laajentavansa ensi kaudella seisomakatsomon kapasiteettia 400:sta 700:aa, kertoi pääsihteeri Heikki Hietanen ettei seisomakatsomo toimi.

Fanikatsomon suola on seisomakatsomo, jossa liput liehuvat ja ihmiset juhlivat ja kannustavat.

NHL-seura New York Rangersia edustava Kaapo Kakko totesi myös, että yleisössä oli ensimmäisessä pelissä harmillisen hiljaista. Madison Square Gardenilla pelaamaan tottunut hyökkääjä toki totesi myös, ettei Suomen peli jenkkejä vastaan oikeuttanutkaan suosion osoituksiin.

Edullisemmilla lippujen hinnoilla saataisiin varmistettua se, että hallille pääsee jääkiekkoa yli kolme viikkoa vuodessakin katsovat fanit, jotka ovat valmiita pitämään ääntä. Nokia-Areenan vaisu tunnelma kismittää niin kauan Leijonien peleissä, kunnes asialle tehdään jotain.

Seisomakatsomon puutteen lisäksi on uutisoitu, että katsojia oli kielletty viemästä vaahtomuovisia käsiä yleisöön. Nämä fanituotteet oli kaiken lisäksi saatu MM-kisojen yhteistyökumppanilta Tampereella. Järjestyksenvalvoja oli kommentoinut asiaa hyvin lyhyesti: ”Ylemmältä johdolta on tullut tällainen tieto.”

Viime kevään MM-kisoista jääkiekkoliitto nettosi yhteensä 13,9 miljoonaa euroa. Rohkeampi kirjoittaja voisi väittää, että tulosta jäisi viivan alle myös seisomakatsomon kanssa. Tunnelma jäähallissa ja lippujen saatavuus on valintakysymys. Kahtena vuonna peräkkäin valittiin rahaa kirstuun, toinen vaihtoehto oli faneja hallille.

Leijonien tehdessä maalin tunnelma on loistava. Tämän ohella kuitenkin tunnelma kiteytyy kolmeen aaltoyritykseen ja satunnaisiin taputuksiin. MM-kisoja järjestettäessä olisi mahtava huomioida myös ne pelit, joissa isäntämaa ei pelaa.

200 käteiskierrosta tervetulotarjouksena!

Highrollerilta jopa 200 ilmaiskierrosta ilman kierrätysvaatimusta!