Banner Image

Nokia Arena: Suomen urheilun uusi Mekka – arvostelu 2023

Tampereen ydinkeskustassa sijaitseva Nokia Arena tarjoaa nykyaikaiset puitteet niin urheilu- kuin kulttuuritapahtumien järjestämiseen. Toukokuussa 2023 upeista tiloistaan ja hulppeista aitioistaan tunnettu areena toimii jälleen näyttämönä myös jääkiekon MM-kisoille.

Nokia Arena – urheilu- ja kulttuurikeidas Tampereen ytimessä

Vuonna 2021 valmistunut Nokia Areena tarjoaa ensiluokkaiset tilat jopa 15 000-päisen yleisön konserteille. Areenalla vierailee vuosittain noin 1 000 000 kävijää yhteensä 140 tapahtuman puitteissa.

Kestävää kaupunkisuunnittelua ja yksityisautoilun vähentämistä silmällä pitäen areena sijaitsee alle puolen kilometrin päässä sekä Tampereen linja-auto- että rautatieasemilta. Rautateiden päälle rakennettu areena tunnetaan myös Tampereen Kannen Areenana.

Ajatuksena on, että mahdollisimman moni saapuisi tapahtumiin julkisilla kulkuvälineillä. Myöskään syystä tai toisesta autolla saapuvia ei ole kuitenkaan unohdettu, sillä areenan välittömässä läheisyydessä on noin 2 500 pysäköintipaikkaa. 

Nokia Areenalla on kansainvälisesti merkittävä ISO 20121 -sertifikaatti, joka kertoo, että yritys pyrkii niin ympäristön kuin yhteiskunnan kannalta kestävään ja vastuulliseen toimintaan. Tämä näkyy joukkoliikenteen käyttöön kannustavan suhtautumisen lisäksi muun muassa siinä, että

  • Nokia Arena hyväksyy ainoastaan digitaaliset maksuvälineet
  • Arenalla käytetty sähkö on kokonaisuudessaan uusiutuvaa, kotimaista energiaa.

Nokia Arena herätti jo rakennusvaiheessaan runsaasti huomiota nimikohunsa vuoksi. Areenan työnimenä ollut Uros Live vaihtui nimittäin projektin loppupuolella Nokia Arenaksi. Syynä oli Uros-sponsorinimen takana olleen Uros Oy:n taloussotku.

Vuoden 2023 alkupuoliskon keikat Nokia Arenalla

Alkuvuoden 2023 keikat Nokia Arenalla

Nokia Arena on paitsi suosittu urheilutapahtumien näyttämö myös maailmanluokan keikkapaikka. Nokia Areenan keikat näyttävät kevään ja alkukesän 2023 osalta seuraavilta:

  • Robbie Williams XXV Tour 2023 (5.3.2023)
  • 40 vuotta Yötä (24.3.2023)
  • Antti Tuisku Mayhem-areenakiertue 2023 (31.3.-1.4.2023)
  • Andrea Bocelli Believe World Tour (4.4.2023)
  • Iron Maiden (3.-4.6.2023).

Nokia Areena kapasiteetti on yleisömäärän suhteen maailmanluokan tasoa, sillä paikalle mahtuu yhteensä 15 000 musiikin ystävää. Kevään 2023 keikkatarjonta on vertaansa vailla, ja lauteille saadaan ykkösluokan osaajia niin kotimaisen kuin ulkomaisen musiikin kentiltä.

Nokia-Arenan myötä Tampereen tarjoamat mahdollisuudet suurkonserttien ja urheilutapahtumien järjestämiseen kohentuivat huimasti, sillä aiemmin Metroauto-areenana tunnetun Tampere Areena oli kapasiteetiltaan ainoastaan 2 500 istumapaikkaa.

Nokia Areena toimii jääkiekon MM-kisojen näyttämönä

Jääkiekon MM-kisat Nokia Arenalla 2023

Suuren urheilujuhlan tuntua on puolestaan ilmassa toukokuussa, jolloin Nokia Arena tarjoaa puitteet jääkiekon MM-kisoille. Tampereella pelataan A-lohkon ottelut. Myös välieräpelien sekä pronssi- ja loppuotteluiden näyttämöksi on valikoitunut Tampereen Nokia-Areena. Muita otteluita pelataan puolestaan Latvian Riiassa.

Selkeä Nokia Areena katsomokartta huolehtii siitä, että jokainen saa hankittua juuri haluamaansa kohtaan aiotut liput – tietenkin sillä varauksella, että niitä on edelleen jäljellä. Suosituimpiin konsertteihin ja otteluihin etenkin parhaan hinta-laatusuhteen liput myydään loppuun jo kuukausia etukäteen. Täten vain viikkoja ennen tapahtumaa havahtuva asiakas on usein auttamattomasti myöhässä ja useiden satojen investointi voi tuntua turhan korkealta.

Hätä ei onneksi ole veikkaajan näkökulmasta tämän näköinen – vaikka paikalle ei fyysisesti pääsisikään, on Nokia Arenalla pelattavien otteluiden tiimoilta toki mahdollista lyödä vetoa netissä. Tähän oivan tilaisuuden tarjoavat zimpler kasinot 2023, joilla pelaaminen on suoranainen nautinto etenkin nopeiden kotiutusten ansiosta. Suorana lähetettävät ottelut mahdollistavat pelin seuraamisen vaikka kotisohvalta tai hiihtoladulta käsin.

Livevedonlyönnin ansiosta meneillä olevaan otteluun voi asettaa vetoja lähes koska tahansa ja nopeatemposissa lajeissa tilanteet elävät jatkuvasti. Vedonlyöntibisneksen mullistanut livepelaaminen lukeutuu nykyisin suosituimpiin vedonlyöntimuotoihin.

Nokia-Arenalle saapuminen ja lippujen tarkastus

Kuten artikkelin alkupuolella kävi ilmi, sijaitsee Nokia-Arenana tunnettu Tampereen uusi jäähalli todella keskeisellä paikalla. Etäisyys rautatie- ja linja-autoasemilta on vain puolisen kilometriä. Areenan pääovet on sijoitettu strategisesti Sorinkadun ja Sorinsillan yhtymäkohtaan. Se, mistä ovesta sisäänkäynti tapahtuu, riippuu hankitusta lipusta. A- ja C-kirjaimilla varustettujen lippujen kohdalla sisäänkäynti tapahtuu A-ovelta. 

Mikäli siinä komeilee B- tai D-kirjain, astutaan sisään B-oven kautta. Huomioithan, että sisääntulon yhteydessä suoritetaan turvatarkastus, joten siirtymiin kannattaa varata riittävästi aikaa. Lipuntarkastuspisteet toimivat automaattiperiaatteella, joten jokainen vieras skannaa itse joko paperi- tai mobiililippunsa. Se, missä lippu tarkastetaan, riippuu siitä, onko kyseessä permanto- vai katsomolippu.

Katsomoliput skannataan pääkatsomoon johtavien portaiden juurella, permantoliput puolestaan juuri ennen permannon ovia. Modernin hallin suunnittelussa on huomioitu esteettömyys, joten jokaiseen kerrokseen pääsee tarvittaessa myös hissillä.

200 käteiskierrosta tervetulotarjouksena!

Highrollerilta jopa 200 ilmaiskierrosta ilman kierrätysvaatimusta!