Banner Image

Onko Suomi pudotuspeleissä? Leijonien mahdolliset pudotuspelivastustajat

Jännittävän ja ailahtelevan lohkovaiheen lopun häämöttäessä useat leijonafanit pohtivat, onko Suomi pudotuspeleissä varmasti? Vastaus on kyllä ja ei. Leijonat eivät ole teoreettisesti vielä varmistaneet pudotuspelipaikkaansa, mutta pudotuspeleistä ulos jääminen vaatisi katastrofia.

Jotta ajatusleikki pysyy vielä inhimillisenä, voidaan olettaa että Ranska ei saa USA:sta ja Ruotsista vähintään viittä pistettä ja lasketaan Ranska varmasti ulos pudotuspeleistä.

Nyt ollaan pisteessä, jossa Suomi tippuu pudotuspeleistä, vain jos Saksa ja Tanska menevät Leijonien ohi sarjataulukossa. Leijonilla on tällä hetkellä 10 pistettä, Tanskalla 8 ja Saksalla 6.

 Saksan viimeiset kaksi vastustajaa ovat Unkari ja Ranska ja onkin todennäköistä, että Saksa saa molemmista otteluista kolmen pisteen voiton ja täten Saksalla olisi lohkon lopussa 12 pistettä.

Tanskan viimeiset pelit ovat USA:ta, Ruotsia ja Suomea vastaan. Näistä Tanskan on saatava aivan vähintään kolme pistettä ja sekin riittäisi vain silloin, jos Tanska voittaa Suomen. Todennäköisesti Tanska häviää kaikki jäljellä olevat ottelut, mutta jos niin ei käy, niin Suomella on hyvin yksinkertainen tapa varmistaa pudotuspelipaikka.

Suomen viimeiset pelit ovat puolestaan Itävaltaa ja Tanskaa vastaan ja näistä leijonille riittää siis se, että voittaa edes toisen otteluista. Jos Leijonat voittavat Itävallan tai Tanskan, ei Saksalla ole teoreettistakaan mahdollisuutta saada Suomea kiinni pisteissä.

Eli onko Suomi pudotuspeleissä ja mikä on todennäköisin lopputulos A-lohkossa?

Vedonlyöntikertoimiin pohjaten on todennäköisintä, että Saksa voittaa jäljellä olevat kaksi ottelua ja saa kasaan 12 pistettä. Suomen todennäköisin pistemäärä lohkon lopussa on 16 pistettä. Vaikka Tanska on kaikissa jäljellä olevissa peleissä altavastaaja, heidän todennäköisin pistesaalis näistä otteluista on 1 piste ja lohkon pistesaalis jäisi 9 pisteeseen. USA puolestaan voittanee Tanskan ja Ranskan, mutta Ruotsia vastaan voi tulla pistemenetys ja voitto vasta jatkoajalla; USA lopussa 20 pistettä. Ruotsi voittanee myös Ranskan ja Tanskan, sekä saa yhden pisteen USA:ta vastaan ja päättää lohkon 18 pisteeseen.

Näin ollen Lohkon neljän kärki olisi USA, Ruotsi, Suomi ja Saksa.

Kuka pudotuspeleissä vastaan?

Jos Suomi on lohkossa kolmantena tulee B-lohkon toiseksi sijoittunut joukkue vastaan. B-lohkon kakkosijalle on useampi ottaja ja onkin todella vaikea arvioida kuka jää lohkon toiseksi. Sveitsi on tällä hetkellä lohkon kärjessä 12 pisteellä, toisena Kanada 11 pistettä ja kolmantena Tshekki 10 pisteellä. Nämä kaikki kolme joukkue pelaavat kuitenkin vielä toisiaan vastaan, sekä jokainen pelaa yhden helpomman ottelun.

Kaikille heistä voi siis laittaa lähes varman 3 pistettä helposta ottelusta, mutta keskinäiset ottelut voivat päättyä miten vain. Todennäköisesti joku näistä kolmesta joukkueesta on siis tulossa Leijonia vastaan ja vaikka ennustaminen on vaikeaa, niin vedonlyöntikertoimiin pohjaten Leijonien todennäköisin puolivälierävastustaja on Kanada 17 pisteellä.

Leijonien pelit jatkuvat tänään 16:20 Itävaltaa vastaan, ottelua voit katsella MTV 3:lta.

200 käteiskierrosta tervetulotarjouksena!

Highrollerilta jopa 200 ilmaiskierrosta ilman kierrätysvaatimusta!