Banner Image

Jukka Jalonen julkisti Leijonien joukkueen MM-kisoihin – Patrik Laine joutui jäämään pois

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen nimesi sunnuntaina 7. toukokuuta Suomen joukkueen MM-kisoihin.

NHL-pelaajia Leijonien virallisessa kisamiehistössä on viisi kappaletta: hyökkääjät Mikko Rantanen, Joel Armia, Kasperi Kapanen ja puolustaja Olli Määttä.

Yksi on kuitenkin joukosta poissa, sillä Columbus Blue Jacketsin Patrik Laine ei ole mukana joukkueessa. Laine oli jo ilmoittanut tulevansa MM-kisoihin, mutta hän jäi pois joukkueesta juuri ennen Tshekissä pelattua EHT-turnausta.

”Valitettavasti aiemmin julkistetuista nimistä Patrik Laine ei edelleenkään ole täydessä pelikunnossa eikä siksi voi osallistua MM-kisoihin”, Leijonien GM ja entinen NHL-pelaaja itsekin, Jere Lehtinen, kertoi Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

”Olemme olleet yhteyksissä Paten kanssa viikon aikana ja vaikka hänelle tämä on tietysti iso pettymys, lähetti hän joukkueelle kovasti tsemppiä peleihin.”

Laineen piti olla Suomen mukana Tshekin Brnossa pelatussa EHT-turnauksessa, mutta muutama päivä ennen turnausta Leijonat tiedotti supertähden jäävän sivuun.

Täysi yllätys Laineen poisjäänti ei toki ollut, sillä hän oli ojentajavamman vuoksi sivussa 12 viimeisestä NHL:n runkosarjaottelusta.

Myös Laineen työnantaja, NHL-seura Columbus Blue Jackets, ilmoitti Laineen poisjäännistä Twitterissä.

”Patrik Laine ei pelaa Suomen joukkueessa tulevissa jääkiekon MM-kisoissa. Laine, joka oli runkosarjan 12 viimeistä ottelua sivussa loukkaantumisen vuoksi ei tuntenut, että hän olisi 100% kunnossa. Tämän johdosta tehtiin päätös, että hän ei osallistu tämän vuoden turnaukseen.”

Päättyneellä kaudella Laine pelasi 55 NHL-ottelua, joissa hän teki 20 maalia ja antoi 26 syöttöä. Tamperelaisen syöttömäärä oli sama kuin edelliskaudella, mutta maalimäärä putosi neljällä.

Laine pelasi loppukaudella muutaman ottelun keskushyökkääjänä Columbus Blue Jacketsissa, ja villeimmissä huhuissa häntä sovitettiin myös Leijonien ykkösketjun sentteriksi.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen tyrmäsi kuitenkin nuo aikeet aiemmin keväällä entisen NHL-pelaaja Kimmo Timosen ja NHL-selostaja Antti Mäkisen Kimanttia-podcastissa, sillä Jalonen näki Laineen edelleen laitahyökkääjänä.

Laineelle miesten MM-kisat olisivat olleet uran toiset. Toistaiseksi ainoan kerran Laine on viilettänyt Leijonien riveissä keväällä 2016, jolloin Leijonat saavutti hopeaa. Laine jakoi turnauksessa maalipörssin voiton ja valittiin kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana MM-kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi, parhaaksi hyökkääjäksi ja tähdistökentälliseen.

200 käteiskierrosta tervetulotarjouksena!

Highrollerilta jopa 200 ilmaiskierrosta ilman kierrätysvaatimusta!