Banner Image

Saksalle iso menetys – Leon Draisaitl ei tule MM-kisoihin

NHL:n kovimpiin pistemiehiin ja parhaimpiin pelaajiin lukeutuva Leon Draisaitl ei valitettavasti tule vahvistamaan Saksaa MM-kisoissa. Leon Draisaitlin kausi päättyi maanantain vastaisena yönä, kun Vegas Golden Knights passitti Edmonton Oilersin kesälomille voitoin 4-2. Saksalle tämä on valtava takaisku, mutta ymmärrettävistä syistä Draisaitlin kisamatka Tampereelle ei onnistu.

Leon Draisaitl on kieltämättä yksi maailman parhaimmista pelaajista, ja Saksan joukkue olisi kaivannut vimmatusti hänen apuaan. Saksa on hävinyt yhdellä maalilla Ruotsia, Suomea ja USA:ta vastaan. Pudotuspelihaaveet eivät missään nimessä ole kuopattu Saksan osalta, mutta lopuista peleistä on alettava ottamaan voittoja omiin nimiin. Draisaitl olisi ollut erinomainen lisäys Saksan joukkueeseen, mutta pitkä kausi rapakon takana teki tehtävänsä.

Leon Draisaitl kertoi tiistaina medialle keskustelevansa MM-kisamatkasta Tampereelle Saksan jääkiekkoliiton kanssa. Saksan jääkiekkoliiton urheilujohtaja Christian Künast kertoi kuitenkin keskiviikkona, ettei Draisaitlia nähdä MM-kisoissa.

– Me kävimme keskusteluita Leonin kanssa. Kunnioitamme suuresti hänen häikäiseviä suorituksiaan Edmontonissa. 92 NHL-ottelun ja kahden intensiivisen pudotuspelisarjan jälkeen hän tarvitsee aikaa palautuakseen rasituksesta, Künast kertoo Bildin mukaan.

Myös aikataulu saapumiselle olisi ollut äärimmäisen tiukka. Draisaitlin, kuten kaikkien muiden NHL-pelaajienkin, pitää käydä viimeiset keskustelut ja lääkärintarkistukset seuransa kanssa ennen kuin voisi lähteä maajoukkuetehtäviin. Draisaitlin poissaolo on tietenkin Saksalle suuri menetys, mutta kuluva NHL-kausi oli takuulla raskas ja on täysin ymmärrettävää, että Draisaitlia ei nähdä Saksan joukkueen mukana.

Leon Draisaitl rikkoi oman piste-ennätyksensä NHL:ssä kuluvalla kaudella. Draisaitl takoi runkosarjassa tehot 52+76=128, ja näin ollen Draisaitl olisi ollut koko kisojen tehokkain NHL-pelaaja, jos hän olisi siis pukenut Saksan maajoukkuepaidan yllensä. Mikko Rantasenkin tehot kalpenevat järkälemäisen Leon Draisatlin rinnalla.

Leon Draisaitlin tahti oli hurjaa myös pudotuspeleissä, kun 12 ottelun saalis oli 13+5=18. On täysin ymmärrettävää, että tällaisen kauden jälkeen mehut ovat vähissä. Edellisen kerran Leon Draisaitl on nähty Saksan maajoukkueessa vuonna 2019.

Saksan otteluohjelmassa helpotusta

Saksan taival MM-kisoissa ei alkanut missään nimessä helpolla tavalla, sillä se joutui pelaamaan ensimmäiset kolme kamppailua A-lohkon parhaimpia joukkueita vastaan. Saksa hävisi kaikki ottelut ainoastaan yhdellä maalilla, joten paniikkinappulaa tuskin tarvitsee painaa vielä tässä vaiheessa turnausta.

Neljä seuraavaa ottelua ovat Tanskaa, Itävaltaa, Unkaria ja Ranskaa vastaan. Parhaimmassa mahdollisessa tapauksessa Saksa voi onnistua voittamaan jokaisen kamppailun, mutta helppoa se ei missään nimessä tule olemaan. Saksa, Tanska, Ranska ja Suomi käytännössä taistelevat vielä tiukasti pudotuspeleistä ja sijoitukset voivat mennä miten tahansa näiden joukkueiden välillä. USA ja Ruotsi mitä todennäköisemmin ratkaisevat A-lohkon voiton, kun he kohtaavat 23.5. Tampereen Nokia-areenalla.

Saksa jatkaa omaa urakkaansa MM-kisoissa seuraavan kerran torstaina, kun se kohtaa voitosta voittoon liitäneen Tanskan. Ottelu alkaa Nokia-areenalla kello 20.20.

200 käteiskierrosta tervetulotarjouksena!

Highrollerilta jopa 200 ilmaiskierrosta ilman kierrätysvaatimusta!