Banner Image

Latvian nolaamaksi joutunut Tre Kronor saa kovaa arvostelua Ruotsissa

Shokkitappion jälkeen Tre Kronor saa kovaa arvostelua Ruotsissa, liittyen joukkueen äkilliseen pelin laadun romahtamiseen. USA:n ohella ehkä jopa paras lohkojoukkue Ruotsi muuttui täysin pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle. 

Lohkopeleissä niin timanttista hyökkäystä, kuin kiven kovaa puolustusta esitelleet ruotsalaiset menettivät kaiken edun Latviaa vastaan. Tre Kronor hallitsi peliä läpi koko ottelun, mutta viimeistely oli surkeaa ja epäonnekasta, ja Latvia pääsi tekemään lähes nöyryyttäviä maaleja.

Ruotsi hallitsi pelin kulkua, mutta se ei riitä

Latvian avausosuma oli loistavan maalinedustaneppailun lopputulos. Kaikki Latvian maalit syöttänyt Rihards Bukarts laittoi upean lätyn maalin edustalle, josta Miks Indrasis viimeisteli avausmaalin pienen harhautuksen jälkeen.

Myös Ruotsin tasoitusmaali oli tyylikäs, mutta valitettavasti tyylikkäistä maaleista saa yhtä paljon merkintöjä tulostaululle ja Timothy Liljegrenin maali jäi ruotsalaisten ainoksi. Ruotsille tarjottiin myös viiden minuutin ylivoimaa, mutta kun viimeistely oli tasoa “ei osu laiturilta järveen” ei toista maalia koskaan nähty. 

Kolmannessa erässä Ruotsin jälleen hallitessa pelin kulkua, oli Latvia tehokkaampi. 

Janis Jaks teki upean keskialueen kiekonriiston, josta joukkuekaverit pääsivät 2 vastaan 2 -hyökkäykseen. Bukartsin jätettyä kiekon alle, nappasi Miks Indrasis pelivälineen itselleen ja päätti nöyryyttää ruotsalaishyökkääjää Pär Lindholmia ja koko Tre Kronoria iskiessään kiekon reppuun.

Latvian toinen maali jäi illan voittomaaliksi, muttei illan viimeiseksi osumaksi. Koko hallin huutaessa “Latvia, Latvia” onnistuivat kisaisännät vahvistamaan johtonsa kahteen maaliin ylivoimalla. Ylivoimaosuma kruunasi upean illan Latvian joukkueen kannalta.

Latvia ei ole koskaan aiemmin ollut mitalipeleissä jääkiekon MM-kisoissa ja pudotuspeleissäkin vain kahdesti viimeisen 18 vuoden aikana. Ennen turnauksen alkua Ruotsi oli IIHF rankingin viides ja Latvia yhdestoista. Tämä kertoo yllätyksen suuruudesta, etenkin kun otetaan huomioon, että viiden suurimman maan jälkeen taso lähtee laskemaan kuin lehmän häntä.

Ruotsi saa hurjasti kritiikkiä 

“Latvia täytyy voittaa, pelattiinpa ottelu Latviassa tai ei,” kommentoi SVT:n asiantuntija Mikael Renberg Aftonbladetille. Kyseinen uutinen on otsikoitu Tre Kronorin fiaskoksi, joka kuvaa ruotsalaisten suhtautumista shokkitappioon. Täysin samanlaista uutisointia näkee jokaisessa Ruotsin iltapäivälehdessä.

Jotain kummaa on ruotsalaisessa jääkiekkossa tapahtunut. Vuosina 2011-2018 voittivat ruotsalaiset viisi mitalia, joista kolme oli kultaisia. Tämän jälkeen ei Ruotsi ole päässyt edes välieriin kertaakaan. 

Vuodesta toiseen huippu NHL-pelaajia tuottava Ruotsi ei ole pärjännyt enää MM-kisoissa ja se närkästyttää ruotsalaisia kiekkofaneja. 

Latviaa vastaan Tre Kronor laukoi yhteensä 58 kertaa, joista 41 meni maalia kohti. Latvian vastaavat lukemat olivat 25 vetoa, joista 15 kohti maalia. Ruotsilla oli siis käytännössä lähes kolminkertainen määrä laukauksia maalia kohti, mutta Latvialaiset tekivät kolminkertaisen maalimäärän. 

Laukaustilastoja tutkiessa huomaa kuitenkin, että Fabian Zetterlund oli ainut ruotsalaishyökkääjä, joka laukoi yli kolmesti maalia kohti. Ruotsin onnistuneista laukauksista monet olivat vain viivatoimituksia, mitä toki rakentavat hyvää painetta, mutta eivät ole niitä haluttuja ykkössektorin laukauksia.

Ruotsalaisilla on nyt iso työmaa edessä rakentaa joukkueen pelityyli uudelle pohjalle. Pelillisesti asiat ovat olleet yhä hyvällä mallilla, mutta jokin mättää kun joukkue vuodesta toiseen epäonnistuu pudotuspeleissä.

200 käteiskierrosta tervetulotarjouksena!

Highrollerilta jopa 200 ilmaiskierrosta ilman kierrätysvaatimusta!