Banner Image

Tshekille valtaisa takaisku – Sentterikaksikko ulkona kisoista

Tshekin hyökkääjät Lukas Sedlak ja Filip Chytil joutuvat jättämään jääkiekon MM-kisat kesken loukkaantumisten vuoksi. Kari Jalosen Tshekille tämä on valtaisa takaisku, sillä molemmat pelaajista kuuluivat Tshekin tuloskenttään, ja loukkaantumisten myötä Tshekin sentteriosasto on heikossa hapessa – Sedlak ja Chytil ovat molemmat keskushyökkääjiä.

HV 71:n hyökkääjä Radan Lenc liittyy loukkaantumisten myötä joukkueen vahvuuteen Riiassa. Radan Lenc teki tällä kaudella SHL:ssä 53 ottelussa tehot 12+12=24. Lenc on pelipaikaltaan laitahyökkääjä, joten Kari Jalosen Tshekki joutuu hieman miettimään peluutuksia tulevissa otteluissa. Tällä hetkellä Tshekki majailee B-lohkossa kolmantena heti Sveitsin ja Kanadan jälkeen.

New York Rangersia edustava Filip Chytil ehti esiintyä vain kahdessa MM-ottelussa ennen loukkaantumistaan. Chytil kirjautti kahdessa pelaamassaan pelissä yhden syöttöpisteen. Vaikka Chytilin kisat eivät tuloksellisesti lähteneet parhaimmalla mahdollisella tavalla liikkeelle, niin kaikesta huolimatta sentterin poissaolo on todella kova takaisku Kari Jalosen luotsaamalle Tshekille.

Chytil teki NHL:ssä 74 ottelussa tehot 22+23=45. Vuorostaan Lukas Sedlak ehti esiintyä kolmessa MM-ottelussa ennen loukkaantumistaan. Sedlak aloitti kisat erinomaisesti, sillä kolmen ensimmäisen kamppailun jälkeen tehot olivat 2+3. Sedlakin ja Chytilin loukkaantumiset ovat valtaisa takaisku Tshekin joukkueelle.

Tshekin jääkiekkoliitto tiedotti perjantaina, ettei Sedlak ja Chytil ehdi toipua vammoistaan MM-kisojen aikana, joten kaksikon turnaus on valitettavasti ohi.

Kari Jalosen Tshekillä vaikea otteluohjelma

Tshekillä on pelaamatta vielä kolme ottelua näissä kisoissa, eikä se ole otteluohjelman osalta ainakaan täysin mutkaton tie. Tshekki kohtaa lauantaina Norjan, jonka jälkeen se joutuu pelaamaan vielä B-lohkon kärkijoukkueita eli Sveitsiä ja Kanadaa vastaan. Tshekki on B-lohkossa kolmantena 10 pisteellä ja kärjessä liitää Sveitsi 12 pisteellä.

Tshekki on kärsinyt MM-kisoissa yhden tappion, joka tuli Latviaa vastaan jatkoajan jälkeen lukemilla 3-4. Edellisen kerran Tshekki pelasi torstaina, jolloin vastassa oli Slovenia. Ensimmäisen erän jälkeen Slovenia johti kamppailua lukemin 2-0, mutta viimeisessä erässä Tshekki onnistui tykittämään viisi maalia ja näin ollen varmistamaan voiton heikosta Sloveniasta. Dominik Kubalik kirjautti Sloveniaa vastaan tehot 3+1.

Kubalik johtaa tällä hetkellä koko MM-kisojen pistepörssiä tehoilla 6+4, ja ketjukaveri Roman Cervenka majailee pistepörssissä neljäntenä tehoilla 2+4. Tshekin tuloksellinen pelaaminen roikkuu valitettavasti näiden kahden herran harteilla, eikä Chytilin ja Sedlakin poissaolo tiedä hyvää turnauksen jatkoa ajatellen.

Kari Jalosen Tshekki on todella vaikeassa paikassa, kun kaksi taitavaa hyökkääjää joutui jättämään leikin kesken loukkaantumisten myötä. Tshekki kohtaa vielä Kanadan ja Sveitsin, joten B-lohkon voitto ratkaistaan vasta turnauksen lopussa. Tshekki pelaa seuraavan kerran lauantaina, kun se kohtaa Norjan kello 12.20.

200 käteiskierrosta tervetulotarjouksena!

Highrollerilta jopa 200 ilmaiskierrosta ilman kierrätysvaatimusta!