Banner Image

Tshekki kohtaa kisaisäntä Latvian – saako 23-vuotinen putki jatkoa?

Väkevästi aloittanut Tshekki kohtaa kisaisäntä Latvian kello 20:20 alkaen. Joukkueet ovat kohdanneet lukuisia kertoja vuosien saatossa, mutta Latvia ei ole koskaan voittanut Tshekkiä jääkiekossa. Latvia nauttii tänään kotiyleisön tuesta, mutta saako 23-vuotinen putki jatkoa?

Turnauksen pirteästi aloittanut Tshekki hakee Latviasta tänään kolmatta peräkkäistä voittoa, samalla kun kisaisäntämaa Latvia tavoittelee vasta turnauksen toista osumaa. Tshekkiläisiltä täysosumia löytyy jo kahdeksan kappaletta, joista kolme on tehnyt Lukas Sedlak ja kaksi maalia on lyönyt Dominik Kubalik.

Sedlak aloitti kautensa Colorado Avalanchessa, mutta siirtyi kesken kauden Philadelphiaan, josta tie vei takaisin Tshekkeihin Pardubicen kaupunkiin. Kubalik puolestaan pelasi neljännen kautensa NHL:ssä ja on Tshekin maajoukkueen vakiokalustoa. Detroit Red Wingsiin tälle kaudelle siirtynyt hyökkääjä nakutti menneellä kaudella lukemat 20+25=45.

Tshekki aloitti kisataipaleensa Slovakiaa vastaan 2-3 voitolla. Eilen tshekkiläiset olivat tyly vastustaja Kazakstanille voiton tullessa tyylipuhtaasti 5-1.

Latvia on kohdannut turnauksessa tähän mennessä Slovakian ja Kanadan. Slovakiaa vastaan niukasti hävinnyt kisaisäntä Latvia pysyi ottelussa hyvin mukana, mutta ennakkosuosikki veti pidemmän korren. Kanadaa vastaan itäeurooppalaisilla ei kuitenkaan ollut palaakaan. Kanada aloitti maalijuhlat alle minuutin pelaamisen jälkeen ja ottelu päättyi lopulta 0-6.

Riittääkö kotiyleisön tuki voittoon asti?

Tshekki kohtaa tänään kisaisäntä Latvian ja on asiantuntijoiden mukaan selkeä ennakkosuosikki. Tshekin 23-vuotinen tappioton putki Latvia vastaan koostuu lukuisista MM-kisaotteluista Olympia- ja harjoitusmatsien lisäksi.

Tshekin joukkue on hyvin tyytyväinen edelliseen peliin ja Boston Bruinsia edustava miesten MM-kisadebytantti Jakub Zboril ylistää ketjukavereitaan ja antoi erityiskehut Sedlakille haastattelussa. ”Hän on loistava. Toivon, että hän jatkaa samalla tavalla, koska on hän on loistava johtaja jäällä. Hän pelaa oikein jokaisessa pelissä ja on joukkueelle todella arvokas,” ensimmäisen MM-kisamaalin tehnyt Zboril summaa.

Latvialla on yhden päivän lepoetu illan otteluun. Tshekki pelasi eilen, mutta Latvian tappiosta Slovakialle on kaksi päivää. Latvian vakiopelaajiin kuuluva Oskars Cibulskis oli osittain tyytyväinen Slovakia peliin. ”Pelasimme hyvin, mutta päästimme taas aikaisen maalin,” 58 MM-kisaottelua pelannut Cibulskis tiivisti.

Latvia on usein laittanut Tshekin hyvin tiukille otteluissa, mutta nähtäväksi jää riittääkö kotiyleisön tuki voittoon asti. Vaikka Latvia onkin kohdannut jo Kanadan ja nyt tulee vastaan Tshekki, eikä ilmaisia pisteitä ole ollut tarjolla, olisi silti Latvian mentaliteetin kannalta tärkeää saada tänään hyvä peli pelattua.

Latvia ja Tshekki kuuluvat B-lohkoon. Tshekki löytyy lohkon kärjestä tasapisteistä Sveitsin ja Kanadan kanssa. Kisaisäntä Latvia on puolestaan jakaa jumbosijaa Slovenian kanssa nollalla pisteellä.

Tshekin ja Latvian välinen ottelu alkaa kello 20:20

200 käteiskierrosta tervetulotarjouksena!

Highrollerilta jopa 200 ilmaiskierrosta ilman kierrätysvaatimusta!