KANADAN KOKOONPANO JÄÄKIEKON MM-KISOIHIN 2023

KANADAN KOKOONPANO JÄÄKIEKON MM-KISOIHIN 2023

Tältä sivulta voit lukea Kanadan kokoonpanon jääkiekon MM-kisoihin 2023 sekä kattavasti tietoa koskien Kanadan jääkiekkomaajoukkuetta. Tuoreimpien kokoonpano-uutisten lisäksi löydät tältä sivulta muun muassa parhaat kanadalaiset jääkiekkoilijat kautta historian sekä Kanadan jääkiekkomaajoukkueen saavutukset. Voit katsoa myös Kanadan kokoonpanon otteluohjelman kevään 2023 MM-kisoissa sekä tulokset turnauksen otteluista.

Kanadan kokoonpanoa spekuloidaan usein todella paljon kisojen kynnyksellä. Pelaajamassaa Kanadassa riittää, sillä pelkästään tarunhohtoisessa NHL:ssä pelasi kaudella 2021-2022 yhteensä 310 kanadalaispelaajaa. Kanadan NHL-vahvistukset MM-kisoihin ovat siis enemmän sääntö kuin poikkeus, sillä useimmiten Kanadan kokoonpano koostuu käytännössä täysin NHL-pelaajista.

Tämä tullee pitämään paikkaansa myös vuoden 2023 MM-kisoissa, ja Kanada saanee jalkeille jälleen iskukykyisen rosterin. Vaikka Connor McDavid ja kumppanit NHL:n pudotuspeleissä vielä pelaavatkin, riittää tähtikategorian pelaajia tästä huolimatta MM-rosteriin asti oikein reilusti.

Kanadan otteluohjelma jääkiekon MM-kisoihin 2023:

  • Perjantai 12. toukokuuta kello 20:20: Latvia – Kanada (0-6)
  • Sunnuntai 14. toukokuuta kello 12:20: Slovenia – Kanada (2-5)
  • Maanantai 15. toukokuuta kello 16:20: Slovakia – Kanada (1-2 vl.)
  • Keskiviikko 17. toukokuuta kello 20:20: Kanada – Kazakhstan (5-1)
  • Lauantai 20. toukokuuta kello 16:20: Kanada – Sveitsi (2-3)
  • Maanantai 22. toukokuuta kello 16:20: Kanada – Norja (2-3 vl.)
  • Tiistai 23. toukokuuta kello 16:20: Kanada – Tshekki (3-1)

KANADAN JOUKKUE MM-KISAT 2023

Kanadan joukkue MM-kisoihin julkaistiin aivan turnauksen kynnyksellä. Vähemmän yllättäen Kanadalla on jälleen jalkeilla vahva nippu, joka pystyy parhaimmillaan voittamaan jopa MM-kultaa.

Kevään MM-kisoissa vaahteralehtipaitojen joukkue koostuu pääosin pelkistä NHL-pelaajista – mukana on yksi superlupaus yliopistotasolta. Viime vuonna mukana oli Michiganin yliopistossa opiskellut ja jääkiekkoa pelannut Owen Power, joka oli Kanadan mukana myös Pekingin olympialaisissa. Tänä vuonna rosteriin mahtui vuonna 2004 syntynyt hyökkääjä Adam Fantilli, joka kiekkoilee Powerin tapaan Michiganissa.

Alapuolelta voit katsoa Kanadan joukkueen vuoden 2023 MM-kisoissa. Voit siis tsekata päivitetyn Kanadan kokoonpanon tämän vuoden kisoihin tästä.

Kanadan joukkue MM-kisoissa 2023:

Maalivahdit

27 Devon Levi, Buffalo Sabres
30 Joel Hofer, St Louis
35 Sam Montembeault, Montreal Canadiens

Puolustajat

5 Jake Middleton, Minnesota Wild
7 Pierre-Olivier Joseph, Pittsburgh Penguins
20 Justin Barron, Montreal Canadiens
52 Mackenzie Weegar, Calgary Flames
57 Tyler Myers, Vancouver Canucks
74 Ethan Bear, Vancouver Canucks
96 Jake Walman, Detroit Red Wings

Hyökkääjät

8 Cody Glass, Nashville Predators
11 Jack McBain, Arizona Coyotes
17 Milan Lucic, Calgary Flames
19 Peyton Krebs, Buffalo Sabres
21 Scott Laughton, Philadelphia Flyers
22 Jack Quinn, Buffalo Sabres
63 Jack Neighbours, St. Louis Blues
67 Lawson Crouse, Arizona Coyotes
73 Tyler Toffoli, Calgary Flames
79 Sammy Blais, St. Louis
90 Joe Veleno, Detroit Red Wings
91 Adam Fantilli, University of Michigan (Big Ten)

KANADAN JÄÄKIEKKOMAAJOUKKUE – MAAILMAN YKKÖSMAA

Kanada on jääkiekon synnyinmaa, joten ei ole mikään ihme, että Kanadan jääkiekkomaajoukkue on maailmanhistorian menestynein maajoukkue. Kanada on voittanut jäkiekossa yhdeksän olympiakultaa, 27 maailmanmestaruutta ja viisi Kanada Cupia tai maailmancupia. Kyseessä on siis jääkiekon ehdoton suurmaa, joka ei liiemmin esittelyitä kaipaa.

Kanada on päässyt jokaisissa MM-kisoissa jatkopeleihin, mutta vuoden 2021 kisoissa lohkovaihe meinasi mennä pahemman kerran penkin alle. Kanada hävisi ensimmäistä kertaa historiassaan kaikki kolme ensimmäistä otteluaan, jollaista sille ei ole tapahtunut edes olympialaisissa.

Kanada kärsi lohkovaiheen aikana myös historiansa suurinumeroisimman tappion, kun se hävisi Yhdysvalloille peräti 1-5 lukemin, mutta sitten tapahtui jotain käsittämätöntä. Todella vaikean alun jälkeen Kanada käänsi kurssinsa ja voitti lopulta kultaa kaataen finaalissa Suomen jatkoajalla maalein 3-2.