KANADAN KOKOONPANO JÄÄKIEKON MM-KISOIHIN 2023

KANADAN KOKOONPANO JÄÄKIEKON MM-KISOIHIN 2023

Tältä sivulta voit lukea Kanadan kokoonpanon jääkiekon MM-kisoihin 2023 sekä kattavasti tietoa koskien Kanadan jääkiekkomaajoukkuetta. Tuoreimpien kokoonpano-uutisten lisäksi löydät tältä sivulta muun muassa parhaat kanadalaiset jääkiekkoilijat kautta historian sekä Kanadan jääkiekkomaajoukkueen saavutukset. Voit katsoa myös Kanadan kokoonpanon otteluohjelman kevään 2023 MM-kisoissa sekä tulokset turnauksen otteluista.

Kanadan kokoonpanoa spekuloidaan usein todella paljon kisojen kynnyksellä. Pelaajamassaa Kanadassa riittää, sillä pelkästään tarunhohtoisessa NHL:ssä pelasi kaudella 2021-2022 yhteensä 310 kanadalaispelaajaa. Kanadan NHL-vahvistukset MM-kisoihin ovat siis enemmän sääntö kuin poikkeus, sillä useimmiten Kanadan kokoonpano koostuu käytännössä täysin NHL-pelaajista.

Tämä tullee pitämään paikkaansa myös vuoden 2023 MM-kisoissa, ja Kanada saanee jalkeille jälleen iskukykyisen rosterin. Vaikka Connor McDavid ja kumppanit NHL:n pudotuspeleissä vielä pelaavatkin, riittää tähtikategorian pelaajia tästä huolimatta MM-rosteriin asti oikein reilusti.

Kanadan otteluohjelma jääkiekon MM-kisoihin 2023:

  • Perjantai 13. toukokuuta kello 20:20: Saksa – Kanada (3-5)
  • Sunnuntai 15. toukokuuta kello 12:20: Italia – Kanada (1-6)
  • Maanantai 16. toukokuuta kello 16:20: Slovakia – Kanada (1-5)
  • Torstai 19. toukokuuta kello 20:20: Kanada – Kazakstan
  • Lauantai 21. toukokuuta kello 16:20: Kanada – Sveitsi
  • Maanantai 23. toukokuuta kello 20:20: Kanada – Tanska
  • Tiistai 24. toukokuuta kello 20:20: Kanada – Ranska

KANADAN JOUKKUE MM-KISAT 2023

Kanadan joukkue MM-kisoihin tullaan julkaisemaan vasta aivan turnauksen kynnyksellä, joten tarkkaa tietoa pelaajistosta ei vielä ole. Se on kuitenkin enemmän kuin varmaa, että Kanadan kokoonpano tulee eroamaan merkittävästi Pekingin olympialaisissa nähdystä rosterista.

Kevään MM-kisoissa vaahteralehtipaitojen joukkue tulee koostumaan pääosin pelkistä NHL-pelaajista – mahdollisesti mukana voi olla joitain superlupauksia juniorisarjoista. Hyvä esimerkki tällaisesti pelaajasta on Michiganin yliopistossa opiskeleva ja jääkiekkoa pelaava Owen Power, joka oli Kanadan mukana Pekingin olympialaisissa.

Alapuolelta voit katsoa Kanadan joukkueen vuoden 2021 MM-kisoissa. Tulemme päivittämään tämän vuoden kisojen kokoonpanon tähän alle heti, kun se julkaistaan.

Kanadan joukkue MM-kisoissa 2023:

Maalivahdit

36 Logan Thompson, Vegas Golden Knights
60 Chris Driedger, Seattle Kraken
90 Matt Tomkins, Frölunda HC

Puolustajat

2 Zach Whitecloud, Vegas Golden Knights
5 Nick Holden, Ottawa Senators
6 Travis Sanheim, Philadelphia Flyers
28 Damon Severson, New Jersey Devils
33 Ryan Graves, New Jersey Devils
61 Dysin Mayo, Arizona Coyotes
72 Thomas Chabot, Ottawa Senators

Hyökkääjät

10 Nicolas Roy, Vegas Golden Knights
13 Mathew Barzal, New York Islanders
17 Adam Lowry, Winnipeg Jets
18 Dawson Mercer, New Jersey Devils
19 Drake Batherson, Ottawa Senators
22 Eric O’Dell, Dynamo Moskova
24 Dylan Cozens, Buffalo Sabres
34 Cole Sillinger, Columbus Blue Jackets
44 Maxime Comtois, Anaheim Ducks
67 Morgan Geekie, Seattle Kraken
73 Noah Gregor, San Jose Sharks
77 Josh Anderson, Montreal Canadiens
80 Pierre-Luc Dubois, Winnipeg Jets
93 Kent Johnson, Columbus Blue Jackets

KANADAN JÄÄKIEKKOMAAJOUKKUE – MAAILMAN YKKÖSMAA

Kanada on jääkiekon synnyinmaa, joten ei ole mikään ihme, että Kanadan jääkiekkomaajoukkue on maailmanhistorian menestynein maajoukkue. Kanada on voittanut jäkiekossa yhdeksän olympiakultaa, 27 maailmanmestaruutta ja viisi Kanada Cupia tai maailmancupia. Kyseessä on siis jääkiekon ehdoton suurmaa, joka ei liiemmin esittelyitä kaipaa.

Kanada on päässyt jokaisissa MM-kisoissa jatkopeleihin, mutta vuoden 2021 kisoissa lohkovaihe meinasi mennä pahemman kerran penkin alle. Kanada hävisi ensimmäistä kertaa historiassaan kaikki kolme ensimmäistä otteluaan, jollaista sille ei ole tapahtunut edes olympialaisissa.

Kanada kärsi lohkovaiheen aikana myös historiansa suurinumeroisimman tappion, kun se hävisi Yhdysvalloille peräti 1-5 lukemin, mutta sitten tapahtui jotain käsittämätöntä. Todella vaikean alun jälkeen Kanada käänsi kurssinsa ja voitti lopulta kultaa kaataen finaalissa Suomen jatkoajalla maalein 3-2.