Banner Image
KANADAN KOKOONPANO JÄÄKIEKON MM-KISOIHIN 2024

KANADAN KOKOONPANO JÄÄKIEKON MM-KISOIHIN 2024

Tältä sivulta voit lukea Kanadan kokoonpanon jääkiekon MM-kisoihin 2024 sekä kattavasti tietoa koskien Kanadan jääkiekkomaajoukkuetta. Tuoreimpien kokoonpano-uutisten lisäksi löydät tältä sivulta muun muassa parhaat kanadalaiset jääkiekkoilijat kautta historian sekä Kanadan jääkiekkomaajoukkueen saavutukset. Voit katsoa myös Kanadan kokoonpanon otteluohjelman kevään 2024 MM-kisoissa sekä tulokset turnauksen otteluista.

QuickbetKotiutukset sekunneissa pankkitililleLue arvosteluLunasta bonus
XLBet5x 20€ kierrätysvapaa ilmaisveto!Lue arvosteluLunasta bonus18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | XLBet on Malta Gaming Authority lisensoima: MGA/B2C/203/2011
BET365Ilmaisveto VAIN 5€ minimitalletuksella ja maailman paras live-vedonlyöntiLue arvosteluLunasta bonus18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Hillside (Sports) ENC on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/531/2018
Lightning CasinoKotiutukset sekunneissa tilille kellonajasta riippumattaLue arvosteluLunasta bonus
PINNACLEMaailman PARHAAT KERTOIMET ja korkeimmat panosrajatLue arvosteluLunasta bonus18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Pinnacle on MGA:n lisensoima: MGA/CL2/1069/2015

Kanadan kokoonpanoa spekuloidaan usein todella paljon kisojen kynnyksellä. Pelaajamassaa Kanadassa riittää, sillä pelkästään tarunhohtoisessa NHL:ssä pelasi kaudella 2021-2022 yhteensä 310 kanadalaispelaajaa. Kanadan NHL-vahvistukset MM-kisoihin ovat siis enemmän sääntö kuin poikkeus, sillä useimmiten Kanadan kokoonpano koostuu käytännössä täysin NHL-pelaajista.

Tämä tullee pitämään paikkaansa myös vuoden 2023 MM-kisoissa, ja Kanada saanee jalkeille jälleen iskukykyisen rosterin. Vaikka Connor McDavid ja kumppanit NHL:n pudotuspeleissä vielä pelaavatkin, riittää tähtikategorian pelaajia tästä huolimatta MM-rosteriin asti oikein reilusti.

Kanadan otteluohjelma jääkiekon MM-kisoihin 2024:

  • Lauantai 11. toukokuuta: Iso-Britannia – Kanada
  • Sunnuntai 12. toukokuuta: Tanska – Kanada
  • Tiistai 14. toukokuuta: Kanada – Itävalta
  • Torstai 16. toukokuuta: Kanada – Norja
  • Lauantai 18. toukokuuta: Kanada – Suomi
  • Sunnuntai 19. toukokuuta: Sveitsi – Kanada
  • Tiistai 21. toukokuuta: Kanada – Tshekki

KANADAN JOUKKUE MM-KISAT 2024

Kanadan joukkue MM-kisoihin julkaistaan aivan turnauksen kynnyksellä. Vähemmän yllättäen Kanadalla oli viime kisoissa jälleen jalkeilla vahva nippu, joka pystyy aina taistelemaan MM-kullasta

Kevään MM-kisoissa vaahteralehtipaitojen joukkue koostui pääosin pelkistä NHL-pelaajista – mukana oli yksi superlupaus yliopistotasolta. Toissa vuonna mukana oli Michiganin yliopistossa opiskellut ja jääkiekkoa pelannut Owen Power, joka oli Kanadan mukana myös Pekingin olympialaisissa. Tänä vuonna rosteriin mahtui vuonna 2004 syntynyt hyökkääjä Adam Fantilli, joka kiekkoilee Powerin tapaan Michiganissa.

Alapuolelta voit katsoa Kanadan joukkueen vuoden 2023 MM-kisoissa. Voit siis tsekata päivitetyn Kanadan kokoonpanon tämän vuoden kisoihin tästä.

Kanadan joukkue MM-kisoissa 2023:

Maalivahdit

27 Devon Levi, Buffalo Sabres
30 Joel Hofer, St Louis
35 Sam Montembeault, Montreal Canadiens

Puolustajat

5 Jake Middleton, Minnesota Wild
7 Pierre-Olivier Joseph, Pittsburgh Penguins
20 Justin Barron, Montreal Canadiens
52 Mackenzie Weegar, Calgary Flames
57 Tyler Myers, Vancouver Canucks
74 Ethan Bear, Vancouver Canucks
96 Jake Walman, Detroit Red Wings

Hyökkääjät

8 Cody Glass, Nashville Predators
11 Jack McBain, Arizona Coyotes
17 Milan Lucic, Calgary Flames
19 Peyton Krebs, Buffalo Sabres
21 Scott Laughton, Philadelphia Flyers
22 Jack Quinn, Buffalo Sabres
63 Jack Neighbours, St. Louis Blues
67 Lawson Crouse, Arizona Coyotes
73 Tyler Toffoli, Calgary Flames
79 Sammy Blais, St. Louis
90 Joe Veleno, Detroit Red Wings
91 Adam Fantilli, University of Michigan (Big Ten)

KANADAN JÄÄKIEKKOMAAJOUKKUE – MAAILMAN YKKÖSMAA

Kanada on jääkiekon synnyinmaa, joten ei ole mikään ihme, että Kanadan jääkiekkomaajoukkue on maailmanhistorian menestynein maajoukkue. Kanada on voittanut jäkiekossa yhdeksän olympiakultaa, 27 maailmanmestaruutta ja viisi Kanada Cupia tai maailmancupia. Kyseessä on siis jääkiekon ehdoton suurmaa, joka ei liiemmin esittelyitä kaipaa.

Kanada on päässyt jokaisissa MM-kisoissa jatkopeleihin, mutta vuoden 2021 kisoissa lohkovaihe meinasi mennä pahemman kerran penkin alle. Kanada hävisi ensimmäistä kertaa historiassaan kaikki kolme ensimmäistä otteluaan, jollaista sille ei ole tapahtunut edes olympialaisissa.

Kanada kärsi lohkovaiheen aikana myös historiansa suurinumeroisimman tappion, kun se hävisi Yhdysvalloille peräti 1-5 lukemin, mutta sitten tapahtui jotain käsittämätöntä. Todella vaikean alun jälkeen Kanada käänsi kurssinsa ja voitti lopulta kultaa kaataen finaalissa Suomen jatkoajalla maalein 3-2.

100% talletusbonus 200€ asti!

Uusi vedonlyöntisivusto upean bonuksen saattelemana! Nappaa jopa 200€ pelirahaa 5x kierrätyksellä!