SUOMEN KOKOONPANO JÄÄKIEKON MM-KISOISSA 2023

Tältä sivulta löydät kattavasti tietoa Leijonien eli jääkiekon Suomen A-maajoukkueen kokoonpanosta. Voit katsoa Suomen kokoonpanon MM-kisoihin ja leiriryhmät, joilla Suomi valmistautui vuoden 2023 kotikisoihin. Lisäksi esittelemme historian parhaat suomalaiset jääkiekon MM-kisoissa, Leijonien saavutukset ja mitalitilaston sekä otteluohjelman.

Leijonien leiriryhmä on ollut laaja läpi kevään ja Pekingin talviolympialaisissa Suomen kultaan valmentanut Jukka Jalonen saa jälleen jalkeille iskukykyisen ryhmän. Lopullinen Suomen kokoonpano MM-kisoihin varmistuu vasta muutama päivä ennen turnausta ja viime vuosien tapaan mahdollisia NHL-vahvistuksia voi tulla mukaan vielä myöhemmässä vaiheessa.

Leijonat on yksi kotikisojen suurimmista mestarisuosikeista, ellei jopa suurin. Suomen MM-kokoonpanoon tulevat lähestulkoon varmuudella kuulumaan Olympialaisissakin pelanneet hyökkääjät Sakari Manninen ja Teemu Hartikainen, eikä muun muassa Valtteri Filppulankaan kisapaikasta pitäisi olla epäselvyyttä. NHL:ssä vuosia pelannut Sami Vatanen on myös tärkeä osa Jalosen palapeliä ja maalivahti Jussi Olkinuora nähtäneen myös varmuudella kevään MM-kisoissa.

Nähdäänkö MM-kisoissa kenties Liigan finaalipelaajia? Se jää nähtäväksi. Voit kuitenkin olla vama, että löydät Suomen kokoonpanon jääkiekon MM-kisoihin 2023 ensimmäisten joukossa tältä sivulta.

SUOMEN JOUKKUE MM-KISAT 2023

Jääkiekkoliitto ei ole vielä julkaissut Suomen joukkuetta jääkiekon MM-kisoihin 2023. Voit kuitenkin katsoa Jukka Jalosen nimeämän leiriryhmän, joiden joukosta valtaosa pelaajista kotikisoihin valitaan.

Suomen MM-leiriryhmä vuonna 2022

Maalivahdit
30 Westerholm Niclas
35 Tuohimaa Frans
45 Olkinuora Jussi

Puolustajat
2 Pokka Ville
3 Friman Niklas
7 Kaski Oliwer
18 Saarijärvi Vili
38 Hietanen Juuso
41 Pelli Arttu
42 Vatanen Sami
55 Ohtamaa Atte
81 Maalahti Kalle

Hyökkääjät
15 Aaltonen Miro
20 Ojamäki Niko
21 Innala Jere
22 Petman Ville
23 Nenonen Markus
24 Björninen Hannes
25 Rajala Toni
37 Erholtz Eemil
39 Ojantakanen Valtteri
51 Filppula Valtteri
52 Palmu Petrus
65 Manninen Sakari
70 Hartikainen Teemu
76 Sallinen Jere
80 Mäenalanen Saku
82 Pesonen Harri

Joukkueenjohto:

Jalonen Jukka, päävalmentaja
Manner Mikko, valmentaja
Selin Ari-Pekka, valmentaja
Kortelainen Mika, joukkueenjohtaja
Berg Aki-Petteri, huoltaja
Koivunen Riku, huoltaja
Muurila Antti, huoltaja
Lehtovirta Matti, lääkäri
Lehtonen Kari, maalivahtivalmentaja
Sulin Juha, hieroja
Mali Hero, fysioterapeutti
Tolvanen Tero, fysioterapeutti
Varmanen Jukka, toimihenkilö
Hietanen Petteri, tiedottaja
Lehtinen Jere, manageri
Hietaniemi Janne, videovalmentaja

SUOMEN JÄÄKIEKKOMAAJOUKKUE ELI LEIJONAT

Suomen jääkiekkomaajoukkue eli Leijonat on saanut lempinimensä Suomen vaakunassa olevan leijonan mukaan. Leijonat on tällä hetkellä Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n hallinnoiman maailmanlaajuisen jääkiekon ranking-listan ensimmäisellä sijalla. Suomen jääkiekkomaajoukkueen suurimpia saavutuksia ovat olympiakulta Pekingin talviolympialaisissa vuonna 2022, kolme maailmanmestaruutta (1995, 2011 ja 2019), yhdeksän MM-hopeaa, kaksi olympiahopeaa ja World Cup -hopea.

Suomen kokoonpanoon on vuosien saatossa kuulunut legendaarisia pelaajia, jotka ovat keränneet maajoukkuemenestyksen lisäksi mainetta kansallisella ja kansainvälisellä tasolla. Yhteensä Suomen Jääkiekkoliitto on jäädyttänyt kahdeksan entisen kiekkosuuruuden pelinumeron, joskin numerot eivät varsinaisesti jäädytetty, vaan ne on nostettu areenan kattoon.

Leijonien jäädytetyt pelinumerot

  • 5 – Timo Jutila
  • 8 – Teemu Selänne
  • 11 – Saku Koivu
  • 14 – Raimo Helminen
  • 16 – Ville Peltonen
  • 17 – Jari Kurri
  • 26 – Jere Lehtinen
  • 44 – Kimmo Timonen

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET SUOMEN KOKOONPANOSTA

Ketkä NHL-pelaajat pelaavat MM-kisoissa?

Todennäköisimmät Suomen NHL-pelaajat MM-kisoissa ovat Buffalo Sabresin puolustaja Henri Jokiharju ja Montreal Canadiensin hyökkääjä Joel Armia. Mahdollisesti kevään kotikisoihin tulee myös vaikean kauden Seattle Krakenissa pelannut Joonas Donskoi. Jukka Jalonen on lisäksi kertonut, että Aleksander Barkovin kaltaiset supertähdet ovat tervetulleita MM-kisoihin, jos NHL:ssä tie nousee pystyyn.

Onko Leijonat voittajasuosikki kisoissa?

Viime talvena olympiakultaa voittaneet Leijonat ovat voittajasuosikki kotikisoissa. Vedonlyöntisivustojen tarjoamien kertoimien valossa Suomi lähtee vuoden 2023 MM-kisoihin suosikin viitta harteillaan, joskin kiekkoilun suurmaita, kuten Kanadaa ja Ruotsia ei ole koskaan syytä aliarvioida.

Milloin Suomen kokoonpano julkaistaan?

Suomen kokoonpano MM-kisoihin julkistetaan muutama päivä ennen turnauksen alkamista. Tulet löytämään Leijonien joukkueen kotikisoihin ensimmäisten joukossa tältä sivulta.