SAKSAN KOKOONPANO JÄÄKIEKON MM-KISOIHIN 2023

SAKSAN KOKOONPANO JÄÄKIEKON MM-KISOIHIN 2023

Tältä sivulta voit katsoa Saksan kokoonpanon jääkiekon MM-kisoihin 2023 sekä lukea Saksan NHL-vahvistukset. Lisäksi löydät sivulta Saksan jääkiekkomaajoukkueen saavutukset sekä sen, mikä on Saksan paras sijoitus jääkiekon MM-kisoissa.

Saksa on tehnyt viime vuosien aikana kovaa nousua kohti jääkiekkomaailman huippua. Useat saksalaispelaajat ovat nousseet NHL:ssä jopa tähtipelaaja-kategoriaan, ja myös Saksan kotimainen jääkiekkosarjaa on arvostettu yhdeksi Euroopan parhaista. Yllätysvalmis maa Saksa siis ehdottomasti on ja kysymys onkin, pystyykö Saksan kokoonpano 2023 johdattamaan maan sen ensimmäiseen MM-mitaliin 2000-luvulla?

Saksan otteluohjelma jääkiekon MM-kisoihin 2023:

  • Perjantai 13. toukokuuta kello 20:20: Saksa – Kanada (3-5)
  • Lauantai 14. toukokuuta kello 20:20: Slovakia – Saksa (1-2)
  • Maanantai 16. toukokuuta kello 20:20: Ranska – Saksa (2-3)
  • Torstai 19. toukokuuta kello 16:20: Saksa – Tanska
  • Perjantai 20. toukokuuta kello 16:20: Saksa – Italia
  • Sunnuntai 22. toukokuuta kello 16:20: Kazakstan – Saksa
  • Tiistai 24. toukokuuta kello 12:20: Saksa – Sveitsi

SAKSAN JOUKKUE MM-KISAT 2023

Saksan joukkuetta tämän kevään MM-kisoihin ei ole vielä julkaistu. Toni Söderholmin valmentaman Saksan rosteri tulee suurella todennäköisyydellä mukailemaan Pekingin olympialaisissa nähtyä miehistöä, joskin muutaman NHL-pelaajan saapuminen maailmanmestaruuskilpailuihin on jo varmistunut.

Saksan NHL-vahvistukset MM-kisoissa 2023 tulevat olemaan Seattle Krakenin tähtimaalivahti Philipp Grubauer, Ottawa Senatorsin sentteri Tim Stutzle sekä loistavan tulokaskauden Detroit Red Wingsissä pelannut puolustaja Moritz Seider.

Kolmikosta viimeisenä mainittu Seider on vahva suosikki NHL:n vuoden tulokkaaksi nuoren saksalaisen tehtailtua 50 peliin tehot 7+43 = 50. Melkoiset tehot takoi myös Senatorsin tähtisentteri Stutzle, joka paukutti 79 otteluun 22 maalia ja 58 tehopistettä.

Alta voit tarkastaa Saksan joukkueen Pekingin talviolympialaisissa. Tulemme päivittämään Saksan joukkueen MM-kisoihin 2023 tähän alle heti, kun maan lopullinen turnausmiehistö on julkaistu.

Saksan joukkue MM-kisat 2023:

Maalivahdit:

Philipp Grubauer, Seattle Kraken
Mathias Niederberger, Eisbären Berlin
Dustin Strahlmeier, Grizzlys Wolfsburg

Puolustajat:

Dominik Bittner, Grizzlys Wolfsburg
Korbinian Holzer, Adler Mannheim
Jonas Müller, Eisbären Berlin
Moritz Müller, Kölner Haie
Moritz Seider, Detroit Red Wings
Fabio Wagner, ERC Ingolstadt
Kai Wissmann, Eisbären Berlin
Mario Zimmermann, Straubing Tigers

Hyökkääjät:

Alexander Ehl, Düsseldorfer EG
Yasin Ehliz, EHC Red Bull München
Daniel Fischbuch, Düsseldorfer EG
Taro Jentzsch, Iserlohn Roosters
Alexander Karachun, Schwenninger Wild Wings
Maximilian Kastner, EHC Red Bull München
Stefan Loibl, Skellefteå AIK
Marc Michaelis, Toronto Marlies
Marcel Noebels, Eisbären Berlin
Leonhard Pföderl, Eisbären Berlin
Matthias Plachta, Adler Mannheim
Daniel Schmölz, Nürnberg Ice Tigers
Samuel Soramies, ERC Ingolstadt
Tim Stützle, Ottawa Senators

SAKSAN JÄÄKIEKKOMAAJOUKKUE – KEHITYSTÄ ON TAPAHTUNUT

Saksan jääkiekkomaajoukkue ei kuulu maailman menestyneimpien maiden joukkoon, mutta tästä huolimatta se on kerännyt historiansa aikana lukuisia arvokisamitaleita. Näistä merkittävin on olympiahopea vuodelta 2018, eikä pronssimitaleita vuosilta 1932 ja 1976 ole myöskään syytä väheksyä. Näiden mitaleiden lisäksi Saksa on voittanut kaksi Euroopan mestaruutta vuosina 1934 ja 1934, sekä yltänyt jääkiekon MM-kisojen pronssiotteluun 2000-luvulla kahteen otteeseen (2010 ja 2021).

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n hallinnoimalla ranking-listalla Saksa on tällä hetkellä viidennellä sijalla. Sijoitus on maan historian paras, ja esimerkiksi vielä vuonna 2015 Saksa oli listalla vasta 13. sijalla. Jääkiekko on ottanut Saksassa viime vuosien aikana todella isoja harppauksia eteenpäin, ja mikäli jalkapallosta lähinnä tunnetun maan kehityskulku jatkuu samana, tulee Saksan jääkiekkomaajoukkue saavuttamaan menestystä myös jatkossa.