SVEITSIN KOKOONPANO JÄÄKIEKON MM-KISOIHIN 2023

SVEITSIN KOKOONPANO JÄÄKIEKON MM-KISOIHIN 2023

Tältä sivulta löydät Sveitsin kokoonpanon jääkiekon MM-kisoihin 2023 sekä paljon tietoa koskien Sveitsin jääkiekkomaajoukkuetta. Esittelemme kisamiehistön lisäksi Sveitsin saavutukset jääkiekon arvokisoissa ja maan otteluohjelman tämän kevään MM-kisoihin.

Sveitsi oli 2010-luvulla Eurooppalaisen jääkiekkoilun uusvanha valopilkku, mutta kahdet viime MM-kisat siltä ovat menneet heikosti. Olisiko nyt jälleen Sveitsin kokoonpanon aika näyttää muulle maailmalle, ja napata mitali taskuun? Se jää nähtäväksi, mutta potentiaalia Sveitsin rosterissa eittämättä jälleen riittää.

Sveitsin otteluohjelma jääkiekon MM-kisoihin 2023:

  • Lauantai 13. toukokuuta kello 12:20: Sveitsi – Slovenia (7-0)
  • Sunnuntai 14. toukokuuta kello 16:20: Norja – Sveitsi (0-3)
  • Tiistai 16. toukokuuta kello 20:20: Sveitsi – Kazakstan (5-0)
  • Torstai 18. toukokuuta kello 20:20: Sveitsi – Slovakia (4-2)
  • Lauantai 20. toukokuuta kello 16:20: Kanada – Sveitsi (2-3)
  • Sunnuntai 21. toukokuuta kello 20:20: Tshekki – Sveitsi (2-4)
  • Tiistai 23. toukokuuta kello 20:20: Sveitsi – Latvia (3-4 ja.)

SVEITSIN JOUKKUE MM-KISAT 2023

Sveitsi julkaisi joukkueensa tämän kevään jääkiekon MM-kisoihin tiistaina 9. toukokuuta. Sveitsin joukkue on pitkälti sama kuin viime MM-kisoissa ja Pekingin olympialaisissa, jolloin pelaajisto koostui täysin Sveitsin pääsarjan pelaajista.

Joitain poikkeuksia toki nähdään, sillä esimerkiksi Winnipeg Jetsin tähtihyökkääjä Nino Niederreiterin saapuminen Suomen ja Latvian yhdessä järjestämiin MM-kisoihin on vahvistettu. Niederreiter pelasi Jetsin lisäksi viime kaudella Nashville Predatorsissa, ja kauden aikana pelaamaansa 78 otteluun 30-vuotias hyökkääjä teki tehot 24+17.

Alapuolelta voit katsoa Sveitsin joukkueen jääkiekon MM-kisoissa. Löydät tältä sivulta myös tuoreimmat tiedot Sveitsin kokoonpanosta, joten pidä sivua tarkkaan silmällä, mikäli haluat pysyä kärryillä Sveitsin menosta!

Sveitsin kokoonpano MM-kisoissa 2023:

Leonardo Genoni, EV Zug
Robert Mayer, Genève-Servette HC
Joren Van Pottelberghe, EHC Biel-Bienne

Puolustajat:
Tim Berni, Columbus Blue Jackets
Michael Fora, HC Davos
Tobias Geisser, EV Zug
Andrea Glauser, Lausanne HC
Dean Kukan, ZSC Lions
Romain Loeffel, SC Bern
Christian Marti, ZSC Lions
Janis Moser, Arizona Coyotes

Hyökkääjät:
Andres Ambühl, HC Davos
Christoph Bertschy, Fribourg-Gottéron
Enzo Corvi, HC Davos
Gaëtan Haas EHC Biel-Bienne
Fabrice Herzog, EV Zug
Mike Künzle, EHC Biel-Bienne
Denis Malgin, Colorado Avalanche
Marco Miranda, Genève-Servette HC
Nino Niederreiter, Winnipeg Jets
Damien Riat, Lausanne HC
Tanner Richard, Genève-Servette HC
Sven Senteler, EV Zug
Dario Simion, EV Zug
Calvin Thürkauf, HC Lugano

SVEITSIN JÄÄKIEKKOMAAJOUKKUE – ALPPIMAA ON YLLÄTYSVALMIS

Sveitsi on ollut viime vuosien aikana yllätysvalmis joukkue MM-kisoissa, ja 2010-luvulla joukkue nappasikin kaksi hopeamitalia (2013 ja 2018). Tulokset ovat kuitenkin ailahdelleet melkoisesti, sillä vaikka Sveitsin kokoonpano onkin onnistunut yksittäisiä hienoja voittoja turnauksien aikana ottamaan, ovat joukkueen pelit loppuneet lähes poikkeuksetta ennen mitalipelejä.

Historiansa aikana Sveitsi on voittanut yhteensä 9 MM-mitalia (kuusi pronssia ja kolme hopeaa), eli Sveitsin paras sijoitus MM-kisoissa on toinen sija. Olympialaisissa Sveitsi on voittanut kaksi pronssimitalia (1928 ja 1948) ja sattumoisin molemmat mitalit tulivat palkintokaappiin Sankt Moritzista.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n ylläpitämällä maailmanranking-listalla Sveitsi on kahdeksannella sijalla. Vuonna 2020 Sveitsin oli määrä isännöidä jääkiekon MM-kisat historiansa yhdeksännen kerran, mutta turnaus jouduttiin perumaan koronapandemian takia.