TSEKIN KOKOONPANO JÄÄKIEKON MM-KISOISSA 2023

TSEKIN KOKOONPANO JÄÄKIEKON MM-KISOISSA 2023

Tältä sivulta voit lukea Tsekin kokoonpanon jääkiekon MM-kisoihin 2023 sekä katsoa Tsekin NHL-vahvistukset ja maan saavutukset niin MM-kisoissa kuin muissa arvokilpailuilla. Löydät myös kattavasti tietoa Tsekin jääkiekkomaajoukkueen historiasta, mukaan lukien maan kaikkien aikojen parhaat pelaajat sekä mitalitilaston.

Tsekki on perinteikäs jääkiekkomaa, joka menestyi erityisesti 2000-luvun taitteessa erinomaisesti. 2010-luvulla Tsekin kokoonpano ei kuitenkaan ole enää yltänyt kovin suureen menestykseen, jos vuonna 2010 saavutetun MM-kullan jättää pois laskuista. Kahdeksan viime vuoden aikana Tsekki ei nimittäin ole yltänyt neljättä sijaa korkeammalle kertakaan. Olisivatko vuoden 2023 MM-kisat kuitenkin se aika ja paikka, kun Tsekin kokoonpano palaa takaisin mitalikantaan kiinni?

Tsekin otteluohjelma jääkiekon MM-kisoihin 2023:

  • Perjantai 12. toukokuuta kello 16:20: Slovakia – Tsekki (2-3)
  • Sunnuntai 14. toukokuuta kello 20:20: Tsekki – Kazakstan (5-1)
  • Maanantai 15. toukokuuta kello 20:20: Tsekki – Latvia (3-4 ja.)
  • Torstai 18. toukokuuta kello 16:20: Tsekki – Slovenia (6-2)
  • Lauantai 20. toukokuuta kello 12:20: Norja – Tsekki (0-2)
  • Sunnuntai 21. toukokuuta kello 20:20: Tsekki – Sveitsi (2-4)
  • Tiistai 23. toukokuuta kello 16:20: Kanada – Tsekki (3-1)

TSEKIN JOUKKUE MM-KISAT 2023

Tsekin joukkue jääkiekon MM-kisoihin julkaistiin sunnuntaina 7. toukokuuta. Kari Jalosen kisamiehistö koostuu pitkälti Euroopassa ammatikseen kiekkoilevista pelaajista, mutta mukana on myös muutama mielenkiintoinen nimi NHL:n puolelta. Tällä hetkellä rosterista löytyy kuusi NHL-pelaajaa, ja suomalaisten iloksi mukana on myös yksi pelaaja Liigasta. Tämä herra on Marek Langhamer, joka pelasi päättyneellä kaudella Tampereen Ilveksessä.

Hyökkäysosastolla suurimpia nimiä ovat New York Rangersin Filip Chytil, San Jose Sharksin Martin Kaut ja Detroit Red Wingsin Dominik Kubalik myös Detroit Red Wingsin Jakub Vrana ja Arizonan Coyotesin Dmitrij Jaskin. Puolustusosastolla isoimmat minuutit kerännee Boston Bruinsin Jakub Zboril ja Arizona Coyotesin Ronald Knot. Tolppien väliin Tsekin joukkue saa Arizonasta Karel Vejmelkan.

Alapuolelta voit katsoa Tsekin MM-joukkueen vuoden 2023 jääkiekon MM-kisoihin. Tsekin virallinen kisamiehistö julkaistiin sunnuntaina 7. toukokuuta.

Tsekki joukkue MM-kisoissa 2023:

Maalivahdit:
Simon Hrubec, ZSC Lions
Marek Langhamer, Ilves Tampere
Karel Vejmelka, Arizona Coyotes

Puolustajat:
Tomas Dvorak, Dynamo Pardubice
Michal Jordán, Rapperswill-Jona Lakers
Michael Kempny, Sparta Praha
Ronald Knot, Arizona Coyotes
Jan Kostalek, Dynamo Pardubice
Tomas Kundratek, Kometa Brno
David Nemecek, Sparta Praha
Jakub Zboril, Boston Bruins

Hyökkääjät:
Ondrej Beranek, Karlovy Vary
Jiri Cernoch, Karlovy Vary
Roman Cervenka, Rapperswill-Jona Lakers
Jakub Flek, Kometa Brno
Filip Chlapik, Ambri-Piotta
Fili Chytil, New York Rangers
Martin Kaut, San Jose Sharks
Dominik Kubalik, Detroit Red Wings
Lukas Sedlak, Dynamo Pardubice
Jiri Smejkal, IK Oskarshamn
Vladimir Sobotka, Sparta Praha
Michael Spacek, Ambri-Piotta
David Tomasek, Sparta Praha
Daniel Vozenilek, Trinec

TSEKIN JÄÄKIEKKOMAAJOUKKUE – YLLÄTYSVALMIS MAA

Tsekin jääkiekkomaajoukkue kuuluu lajin ehdottomiin suurmaihin, vaikka Tsekin tasavalta itsenäistyi vasta vuonna 1993. Jääkiekon osalta kyseessä on kuitenkin perinteikäs kansakunta, sillä Böömissä pelattiin jääkiekkoa jo 1800-luvulla, sen ollen yksi ensimmäisistä alueista Euroopassa, jossa jääkiekkoa pelattiin.

Böömin maajoukkuetta seurasi Tsekkoslovakin jääkiekkomaajoukkue, joka saavutti useita maailmanmestaruusmitaleita 1900-luvulla. Tsekkoslovakin hajotessa Tsekki otti paikan jääkiekon A-sarjasta ja ensimmäisissä MM-kisoissaan Tsekki saavutti Saksassa vuonna 1993 pronssia.

Olympiakultaa Tsekki voitti vuonna 1998 ja tämän jälkeen Tsekin jääkiekkomaajoukkue juhli maailmanmestaruutta kolme kertaa peräkkäin vuosina 1999-2001. Yhteensä Tsekki on voittanut historiansa aikana kuusi MM-kultaa (1996, 1999, 2000, 2001, 2005 ja 2010) ja yhden hopean ja viisi pronssimitalia. Viime vuoden MM-kisoissa Tsekki oli vasta seitsemäs, ja myös Pekingin talviolympialaisissa maa jäi jämäsijoille ollen yhdeksäs.