TSEKIN KOKOONPANO JÄÄKIEKON MM-KISOISSA 2023

TSEKIN KOKOONPANO JÄÄKIEKON MM-KISOISSA 2023

Tältä sivulta voit lukea Tsekin kokoonpanon jääkiekon MM-kisoihin 2023 sekä katsoa Tsekin NHL-vahvistukset ja maan saavutukset niin MM-kisoissa kuin muissa arvokilpailuilla. Löydät myös kattavasti tietoa Tsekin jääkiekkomaajoukkueen historiasta, mukaan lukien maan kaikkien aikojen parhaat pelaajat sekä mitalitilaston.

Tsekki on perinteikäs jääkiekkomaa, joka menestyi erityisesti 2000-luvun taitteessa erinomaisesti. 2010-luvulla Tsekin kokoonpano ei kuitenkaan ole enää yltänyt kovin suureen menestykseen, jos vuonna 2010 saavutetun MM-kullan jättää pois laskuista. Kahdeksan viime vuoden aikana Tsekki ei nimittäin ole yltänyt neljättä sijaa korkeammalle kertakaan. Olisivatko vuoden 2023 MM-kisat kuitenkin se aika ja paikka, kun Tsekin kokoonpano palaa takaisin mitalikantaan kiinni?

Tsekin otteluohjelma jääkiekon MM-kisoihin 2023:

  • Lauantai 14. toukokuuta kello 16:20: Tsekki – Iso-Britannia (5-1)
  • Sunnuntai 15. toukokuuta kello 20:20: Tsekki – Ruotsi (3-5)
  • Tiistai 17. toukokuuta kello 16:20: Tsekki – Itävalta (1-2 Vl.)
  • Torstai 19. toukokuuta kello 20:20: Tsekki – Latvia
  • Lauantai 21. toukokuuta kello 20:20: Norja – Tsekki
  • Maanantai 23. toukokuuta kello 16:20: USA – Tsekki
  • Lauantai 24. toukokuuta kello 20:20: Suomi – Tsekki

TSEKIN JOUKKUE MM-KISAT 2023

Tsekin joukkue jääkiekon MM-kisoihin ei ole vielä julki. Hyvin todennäköisesti Kari Jalosen kisamiehistö tullaan julkaisemaan vasta pari päivää ennen turnauksen alkamista, joskin muutama Tsekin MM-joukkueen pelaaja tiedetään jo nyt. Tsekki nimittäin nimesi jo huhtikuussa seitsemän NHL-pelaajaa kisoihin, joista kovin paperilla on San Jose Sharksin hyökkääjä Tomas Hertl.

Hyökkäysosastolle saapuvat myös Detroit Red Wingsin Jakub Vrana ja Arizonan Coyotesin Dmitrij Jaskin. Myös Anaheim Ducksia edustava Dominik Simon saapuu Tsekin kokoonpanoon MM-kisoihin. Puolustusosastoa vahvistamaan tulevat varmuudella Filip Hronek ja Radim Simek. Tolppien väliin Tsekin joukkue saa Arizonasta Karel Vejmelkan.

Alapuolelta voit katsoa Tsekin MM-joukkueen vuoden 2021 turnauksessa. Tulemme päivittämään tämän vuoden kisapelaajat tähän alle heti, kun Tsekin lopullinen joukkue on julkaistu.

Tsekki joukkue MM-kisoissa 2023:

Maalivahdit:
Karel Vejmelka, Arizona Coyotes
Marek Langhamer, Ilves Tampere
Lukáš Dostál, San Diego Gulls

Puolustajat:
Jan Ščotka, JYP Jyväskylä
Michal Jordán, Amur Habarovsk
David Jiříček, HC Škoda Plzeň
David Sklenička, Kärpät Oulu
Tomáš Kundrátek, HC Oceláři Třinec
David Musil, HC Oceláři Třinec
Filip Hronek, Detroit Red Wings
Radim Šimek, San Jose Sharks

Hyökkääjät:
Jiří Černoch, HC Energie Karlovy Vary
Jakub Flek, HC Energie Karlovy Vary
Petr Holík, HC Kometa Brno
Petr Kodýtek, HC Škoda Plzeň
Matěj Blümel, HC Dynamo Pardubice
Jiří Smejkal, Pelicans Lahti
Roman Červenka, Rapperswil-Jona Lakers
Matěj Stránský, HC Davos
Michael Špaček, Frölunda HC
David Krejčí, HC Olomouc
Hynek Zohorna, IK Oskarshamn
Jakub Vrána, Detroit Red Wings
Tomáš Hertl, San Jose Sharks
Dominik Simon, Anaheim Ducks

TSEKIN JÄÄKIEKKOMAAJOUKKUE – YLLÄTYSVALMIS MAA

Tsekin jääkiekkomaajoukkue kuuluu lajin ehdottomiin suurmaihin, vaikka Tsekin tasavalta itsenäistyi vasta vuonna 1993. Jääkiekon osalta kyseessä on kuitenkin perinteikäs kansakunta, sillä Böömissä pelattiin jääkiekkoa jo 1800-luvulla, sen ollen yksi ensimmäisistä alueista Euroopassa, jossa jääkiekkoa pelattiin.

Böömin maajoukkuetta seurasi Tsekkoslovakin jääkiekkomaajoukkue, joka saavutti useita maailmanmestaruusmitaleita 1900-luvulla. Tsekkoslovakin hajotessa Tsekki otti paikan jääkiekon A-sarjasta ja ensimmäisissä MM-kisoissaan Tsekki saavutti Saksassa vuonna 1993 pronssia.

Olympiakultaa Tsekki voitti vuonna 1998 ja tämän jälkeen Tsekin jääkiekkomaajoukkue juhli maailmanmestaruutta kolme kertaa peräkkäin vuosina 1999-2001. Yhteensä Tsekki on voittanut historiansa aikana kuusi MM-kultaa (1996, 1999, 2000, 2001, 2005 ja 2010) ja yhden hopean ja viisi pronssimitalia. Viime vuoden MM-kisoissa Tsekki oli vasta seitsemäs, ja myös Pekingin talviolympialaisissa maa jäi jämäsijoille ollen yhdeksäs.