USA kokoonpano jääkiekon MM-kisoihin 2023

USA kokoonpano jääkiekon MM-kisoihin 2023

Tältä sivulta löydät USA kokoonpanon jääkiekon MM-kisoihin vuonna 2023 sekä paljon tietoa liittyen Yhdysvaltain jääkiekkomaajoukkueeseen. Voit lukea kokoonpano- ja pelaaja-uutisten lisäksi kattavasti muun muassa Yhdysvaltain MM- ja Olympia-saavutuksista sekä USA:n otteluohjelman vuoden 2023 MM-turnaukseen.

USA:n joukkue tulee jälleen olemaan yllätysvalmis, joskin aivan turnauksen voittajasuosikkeihin se ei tänäkään vuonna kuulu. On kuitenkin hyvä huomioida, että USA:n kokoonpano on pääosin NHL-pelaajista koostuva, joten jokainen pelaaja on tottunut pelaamaan illasta toiseen kovalla tasolla, eikä maata ole syytä aliarvioida, vaikka niin sanottuja tähtipelaajia sillä ei mukana olisikaan.

USA otteluohjelma jääkiekon MM-kisoihin 2023

  • Perjantai 12. toukokuuta kello 16:20: Suomi – USA (1-4)
  • Sunnuntai 14. toukokuuta kello 12:20: USA – Unkari (7-1)
  • Maanantai 15. toukokuuta kello 16:20: Saksa – USA (3-4)
  • Keskiviikko 17. toukokuuta kello 16:20: USA – Itävalta (4-1)
  • Lauantai 20. toukokuuta kello 12:20: USA – Tanska (3-0)
  • Sunnuntai 21. toukokuuta kello 20:20: USA – Ranska (9-0)
  • Tiistai 23. toukokuuta kello 16:20: Ruotsi – USA (3-4 ja.)

USA JOUKKUE MM-KISAT 2023

USA:n joukkue jääkiekon MM-kisoihin julkaistiin 4. toukokuuta. Jenkkien virallinen kisamiehistö on mielenkiintoinen sekoitus uutta ja vanhaa, sillä mukana on paitsi kokeneita NHL-pelaajia, myös todellisia superlupauksia juniorisarjoista sekä yliopistotasolta. Tänä vuonna mielenkiintoista on lisäksi se, että kaikki USA:n pelaajat MM-kisoissa 2023 tulevat Pohjois-Amerikan sarjoista, eikä rosterista löydy yhtään pelaajia esimerkiksi Ruotsin tai Sveitsin jääkiekkosarjoista.

Alta voit katsoa USA:n MM-joukkueen vuoden 2023 MM-kisoissa. Päivitämme tälle sivulle kaikki uusimmat tiedot USA:n kokoonpanoon liittyen, mikäli turnauksen aikana nähdään muutoksia.

USA joukkue MM-kisoissa 2023:

Maalivahdit:
Drew Commesso, Boston University
Casey DeSmith, Pittsburgh Penguins
Cal Petersen, Los Angeles Kings

Puolustajat:
Ronnie Attard, Leigh Valley Phantoms
Lane Hutson, Boston University
Connor Mackey, Arizona Coyotes
Nick Perbix, Tampa Bay Lightning
Scott Perunovich, Springfield Thunderbirds
Dylan Samberg, Winnipeg Jets
Henry Thrun, San Jose Barracuda

Hyökkääjät:
Anders Bjork, Chicago Blackhawks
Nick Bonino, Pittsburgh Penguins
Matt Coronato, Calgary Flames
Sean Farrell, Montreal Canadiens
Conor Garland, Vancouver Canucks
Cutter Gauthier, Boston College
Carter Mazur, Grand Rapid Griffins
Drew O’Connor, Pittsburgh Penguins
Alex Tuch, Buffalo Sabres
Luke Tuch, Boston University
T.J. Tynan, Ontario Reign
Sammy Walker, Iowa Wild

USA JÄÄKIEKKOMAAJOUKKUE – YHDYSVALLAT ON MAAILMAN ELIITTIÄ

Yhdysvaltain eli USA:n maajoukkue lukeutuu ehdottomasti maailman parhaiden jääkiekkomaajoukkueiden joukkoon. Yhdysvallat on voittanut historian kaksi olympiakultaa, kaksi maailmanmestaruutta, yhden World Cupin ja yhteensä 33 mitalia MM-kisoissa, olympialaisissa ja World Cupissa. Viimeisimmästä MM-kullasta aikaa on kuitenkin kertynyt yli 60 vuotta, joten kultajuhlia USA:n jääkiekkomaajoukkue ei hetkeen ole päässyt järjestämään.

Tästä huolimatta Yhdysvallat on kestomenestyjä kansainvälisissä turnauksissa. Hyvä osoitus tästä on sen neljäs sija jääkiekon maailmanrankingissa. Huomionarvoista on kuitenkin se, että USA:n maajoukkue on yltänyt MM-finaaliin viimeksi yli 60 vuotta sitten. Vaikka maa on onnistunut keräämään pronssimitaleita 2000-luvun aikana viisi kappaletta, ovat välierät olleet jenkkiläisille melkoinen kirous jo vuosikymmenten ajan.

Kenties se ikonisin suoritus Yhdysvaltain jääkiekkomaajoukkueelta nähtiin kuitenkin reilut 40 vuotta takaperin. USA:n niin kutsuttu Mirace on Ice tapahtui vuonna 1980, jolloin se kaatoi valtavana suosikkina Olympiafinaaliin lähteneen Neuvostoliiton maalein 4-3.