USA kokoonpano jääkiekon MM-kisoihin 2023

USA kokoonpano jääkiekon MM-kisoihin 2023

Tältä sivulta löydät USA kokoonpanon jääkiekon MM-kisoihin vuonna 2023 sekä paljon tietoa liittyen Yhdysvaltain jääkiekkomaajoukkueeseen. Voit lukea kokoonpano- ja pelaaja-uutisten lisäksi kattavasti muun muassa Yhdysvaltain MM- ja Olympia-saavutuksista sekä USA:n otteluohjelman vuoden 2023 MM-turnaukseen.

USA:n joukkue tulee jälleen olemaan yllätysvalmis, joskin aivan turnauksen voittajasuosikkeihin se ei tänäkään vuonna kuulu. On kuitenkin hyvä huomioida, että USA:n kokoonpano on pääosin NHL-pelaajista koostuva, joten jokainen pelaaja on tottunut pelaamaan illasta toiseen kovalla tasolla, eikä maata ole syytä aliarvioida, vaikka niin sanottuja tähtipelaajia sillä ei mukana olisikaan.

USA otteluohjelma jääkiekon MM-kisoihin 2023

  • Perjantai 13. toukokuuta kello 16:20: USA – Latvia (4-1)
  • Sunnuntai 15. toukokuuta kello 16:20: Itävalta – USA (2-3 Ja.)
  • Maanantai 16. toukokuuta kello 20:20: Suomi – USA (4-1)
  • Torstai 19. toukokuuta kello 16:20: Iso-Britannia – USA
  • Lauantai 21. toukokuuta kello 12:20: USA – Ruotsi
  • Maanantai 23. toukokuuta kello 16:20: USA – Tšekki
  • Tiistai 24. toukokuuta kello 16:20: USA – Norja

USA JOUKKUE MM-KISAT 2023

USA:n joukkuetta ei ole vielä julkaistu. Todennäköisesti jenkkien lopullinen miehistö julkaistaan vasta aivan kisojen kynnyksellä muutama päivä ennen turnausta. Mikäli perinteitä on uskominen, tulee USA:n joukkue MM-kisoihin koostumaan valtaosin NHL-pelaajista, joskin mukana nähtäneen myös joitain lupaavia pelaajia yliopisto- ja juniorisarjoista. Toki mukaan mahtunee myös muutama pelaaja Ruotsin ja Sveitsin liigoista.

Alta voit katsoa USA:n MM-joukkueen vuoden 2021 turnauksessa. Päivitämme tämän kevään turnausmiehistön tälle sivulle heti, kun Yhdysvaltain jääkiekkoliitto sen julkaisee.

USA joukkue MM-kisoissa 2023:

Maalivahdit:
Jon Gillies, New Jersey Devils
Strauss Mann, Skellefteå AIK
Alex Nedeljkovic, Detroit Red Wings

Puolustajat:
Nick Blankenburg, Columbus Blue Jackets
Jordan Harris, Montreal Canadiens
Luke Hughes, Michiganin yliopisto
Caleb Jones, Chicago Blackhawks
Seth Jones, Chicago Blackhawks
Jaycob Megna, San Jose Sharks
Andrew Peeke, Columbus Blue Jackets
Nate Schmidt, Winnipeg Jets

Hyökkääjät:
Riley Barber, Grand Rapids Griffins
Kieffer Bellows, New York Islanders
Thomas Bordeleau, San Jose Sharks
Sasha Chmelevski, San Jose Sharks
Sean Farrell, Harvardin yliopisto
Alex Galchenyuk, Arizona Coyotes
Adam Gaudette, Ottawa Senators
John Hayden, Buffalo Sabres
Sam Lafferty, Chicago Blackhawks
Vinni Lettieri, Anaheim Ducks
Karson Kuhlman, Seattle Kraken
Ben Meyers, Colorado Avalanche
Austin Watson, Ottawa Senators

USA JÄÄKIEKKOMAAJOUKKUE – YHDYSVALLAT ON MAAILMAN ELIITTIÄ

Yhdysvaltain eli USA:n maajoukkue lukeutuu ehdottomasti maailman parhaiden jääkiekkomaajoukkueiden joukkoon. Yhdysvallat on voittanut historian kaksi olympiakultaa, kaksi maailmanmestaruutta, yhden World Cupin ja yhteensä 33 mitalia MM-kisoissa, olympialaisissa ja World Cupissa. Viimeisimmästä MM-kullasta aikaa on kuitenkin kertynyt yli 60 vuotta, joten kultajuhlia USA:n jääkiekkomaajoukkue ei hetkeen ole päässyt järjestämään.

Tästä huolimatta Yhdysvallat on kestomenestyjä kansainvälisissä turnauksissa. Hyvä osoitus tästä on sen neljäs sija jääkiekon maailmanrankingissa. Huomionarvoista on kuitenkin se, että USA:n maajoukkue on yltänyt MM-finaaliin viimeksi yli 60 vuotta sitten. Vaikka maa on onnistunut keräämään pronssimitaleita 2000-luvun aikana viisi kappaletta, ovat välierät olleet jenkkiläisille melkoinen kirous jo vuosikymmenten ajan.

Kenties se ikonisin suoritus Yhdysvaltain jääkiekkomaajoukkueelta nähtiin kuitenkin reilut 40 vuotta takaperin. USA:n niin kutsuttu Mirace on Ice tapahtui vuonna 1980, jolloin se kaatoi valtavana suosikkina Olympiafinaaliin lähteneen Neuvostoliiton maalein 4-3.