Banner Image

Pokerin Taito: Kuinka Bluffata Paremmin Käyttäen Fold Equity -periaatetta

Pokeri on kilpailullinen peli, joka vetää puoleensa suuria rahasummia eri puolilla maailmaa. Pokeri on myös enemmän taitoon kuin tuuriin perustuva peli, jossa on monia keinoja siirtää lyhytaikainen onni pitkäaikaiseksi ansaitsemiseksi.

Nämä ominaisuudet tekevät nettipokerista erittäin tuottoisan ja mielenkiintoisen pelin.

Pokeriliigan ykköspelaajilla on mainetta, rahaa ja pokeriyhteisössä kunnioitusta. Jos haluat parantaa pokeritaitojasi ja ehkä jopa tulla ammattilaiseksi, keskity strategian parantamiseen.

Pokeristrategia on laaja käsite. Sen kaksi pääosaa ovat matematiikka ja pelaaja-analyysi. Nämä kaksi tulisi olla jokaisen tekemäsi pelin perusta, ja niitä usein käytetään yhdessä. Yksi merkittävin esimerkki tästä on bluffaus. Bluffaaminen tarkoittaa sitä, kun esität kätesi voimakkaampaa kuin se on nostamalla panoksia voimakkaasti.

Vastustajien saaminen luovuttamaan antaa yhden tavan voittaa potti. Hyvät bluffit vaativat sekä hyvää lukutaitoa vastustajista että matematiikkaa. Ymmärtäminen, kuinka vastustajasi pelaavat, auttaa sinua tietämään, tulevatko he todennäköisesti uskomaan bluffisi tai näkemään sen läpi. Matematiikka on myös osa bluffausta, ja tämä pokeriopas keskittyy fold equityyn, joka on keskeinen bluffaamisen matematiikan käsite.

Pokerin equity selitettynä

Fold equityn ymmärtämiseksi on ensin ymmärrettävä pokerin normaali equity. Equity on pokerin matematiikan keskeinen käsite. Se on pottisumma, jonka ”omistat” voittomahdollisuuksiesi perusteella showdownissa. Jos arvioit 60% mahdollisuuden voittaa kädelläsi, ja potti on 120 euroa, equitysi on 72 euroa. Equityn avulla voit määrittää, milloin arvopanostus kannattaa, koska yli 50% equity tarkoittaa, että kätesi on vahva, ja haluat maksinoida sen arvon.

Fold Equity pokerissa selitettynä

Siinä missä normaali equity auttaa tietämään, milloin saat arvoa hyvällä kädellä, voit käyttää fold equitya bluffaamisessa keskinkertaisilla käsillä. Fold equity on ylimääräinen equity, kädellesi silloin, kun uskot vastustajan luovuttavan.

Jokainen vedonlyönti, jonka teet pokerissa, on mahdollisuus, että vastustaja saattaa luopua, jolloin voitat potin suoraan. Sitä voidaan soveltaa missä tahansa pelin vaiheessa, ja se on erityisen tehokas No Limit Texas Holdemissa, koska voit lyödä suurilla panoksilla saadaksesi vastustajat skippaamaan pelin.

Equity kädessäsi ja fold equity toimivat yhdessä, sillä jos saat callin, voit silti voittaa showdownissa, jos osut vetoon.

Mikä vaikuttaa fold equityyn?

Kuten potin equity, myös fold equity riippuu monista tekijöistä ja on aina muuttumassa. Fold equityn tarkkaa arvoa on mahdotonta selvittää, ja se on arvioitava. Tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa fold equityisiin, ovat:

Pöytäkuvasi. Taitavat vastustajat tarkkailevat pelityyliäsi ja mukauttavat strategioitaan, jota voit käyttää hyödyksesi. Jos olet tiukka pelaaja, sinulla on suurempi fold equity, koska vastustajat odottavat sinun pelaavan vain parhaat kädet. Jos olet löysä pelaaja, vastustajat odottavat sinun bluffaavan ja pelaavan useampia käsiä, mikä tarkoittaa, että sinulla on vähemmän fold equitya.

Sijaintisi. Sijainnilla on oleellinen merkitys pokerissa; myöhäisempi toiminta antaa sinulle enemmän tietoa muista pelaajista. Heillä on myös vähemmän tietoa sinusta, mikä antaa sinulle enemmän fold equitya. Jos näet vastustajan varhaisessa asemassa tarkistavan, käsi ei ehkä ole niin vahva, mikä tekee siitä hyvän hetken bluffata.

Panostuskokosi. Sinun on oltava tarkka siinä, kuinka paljon panostat ja kuinka usein. Pienillä panoksilla on vähän fold equitya, mutta on myös tärkeää olla panostamatta liikaa. Esimerkiksi pienemmät panokset peleissä, joilla on vähän mahdollisuuksia viiden kortin käsille, ovat usein riittäviä saadaksesi vastustajat luopumaan, jos heillä ei ole vahvaa aloituskättä.

Fold equityn hyödyt

Fold equityn ymmärtäminen on hyödyllistä, koska se toimii vaihtoehtona pot equitylle. Jos pot equity on alhainen, mutta uskot fold equitysi olevan korkea, panostuksesi voi silti olla kannattava. Hyvä tapa käyttää fold equitya on riski/palkkio-suhde. Jos equity potissasi on nolla, sinun fold equitysi on oltava suurempi kuin riski/palkkio vedossasi. Riski/palkkion kaava on: [(Panostuksen koko / (Pottikoko mukaan lukien panostuksesi)] x 100. Jos lyöt 75 euroa 100 euron pottiin, kaavasta tulee (75 / 175) x 100, joka on noin 43%. Tarvitsisit 43% fold equityn, jotta panostus toimisi toistuvasti.

Fold equity esimerkki

Kuvitellaan, että pöydällä on hertta J, hertta Q ja pata 3.

Sinulla on hertta 10 ja hertta 8, joka antaa sinulle mahdollisuuden saada straight draw ja flush draw.

Vastustajallasi on pata J ja ruutu Q. Vaikka heillä tällä hetkellä on vahvempi käsi, sinulla on kaksi vahvaa mahdollista vetoa.

Käyttäen equity laskentaa, sinulla on noin 43% equity kun vastustajallasi on noin 57%. Semi-bluffaaminen (bluffaaminen samalla kun pidät vetokättä) on hyvä tässä, koska vaikka pot equity on pienempi, voit korvata sen fold equityllä noin 14%. Siksi fold equity on niin tärkeää, se kun mahdollistaa voiton maksimoinnin pitkällä aikavälillä pelamalla jopa ilman vahvaa aloituskättä.

Kuinka parantaa pokeritaitojasi

Toivomme, että tämä artikkeli opetti fold equitysta ja bluffaamisesta, ja toivottavasti vähän myös pokerin pelaamisesta yleisesti. Nyt on vielä sovellettava käytäntöön läpikäytyjä käsitteitä ja harjoiteltava. Harjoittelu on parasta sellaisilla sivustoilla kuin GGPoker, joka on maailman suurin pokerihuone. GGPokerin pokerikoulussa opit lisää pokeristrategioista.

Siellä saat etuja, kuten mahdollisuuden pelata useita pelejä samanaikaisesti ja jopa ilmaisen pokeriseurannan sekä heads-up display -ohjelman. Tämä ohjelmisto on tärkeä oman pelityylisi analysoinnissa ja antaa sinun analysoida vastustajiasi. Rekisteröidy GGPokeriin tänään!

100% talletusbonus 200€ asti!

Uusi vedonlyöntisivusto upean bonuksen saattelemana! Nappaa jopa 200€ pelirahaa 5x kierrätyksellä!