Banner Image

Jääkiekon MM-kilpailut 2023 ovat jo fanien mielessä

Jääkiekko on yksi rakastetuimmista lajeista Suomessa. Erilaisia kilpailuita seurataan aktiivisesti aina pienimmistä otteluista MM-kiekkoon ja olympialaisiin. Erityisesti maajoukkueen, eli Leijonien, pelit houkuttelevat faneja katsomoihin sekä television ääreen. Vuoden 2022 aikana Suomen joukkueen kokoonpanot olivat erittäin toimivia, sillä Leijonat voittivat kultaa ensin olympialaisissa helmikuussa ja uudelleen MM-kilpailuista toukokuussa. Voidaan sanoa, että vuosi oli erittäin onnistunut Leijonille – tosin viime vuosien aikana Leijonien taso on ollut kovaa muutenkin.

Jääkiekko on monille rakas harrastus, toiset nauttivat puolestaan otteluiden seuraamisesta ja kolmannet vedonlyönnin parissa. Suomessa suosiossa onkin jääkiekko vedonlyönti, jota harrastetaan niin suuremmista peleistä kuin pienemmistäkin peleistä. Vauhdikas ja nopeatempoinen peli tekee erityisesti live vedonlyönnistä entistä jännittävämpää. MM-kilpailut keräävät tyypilliseen tapaansa katsomot täyteen katsojia, joihin mahtuvatkin niin fanit kuin vedonlyöjät.

MM-kilpailut 2023 Tampereella ja Riikassa

Kuten monet muistavat, niin vuoden 2022 MM-kilpailut pelattiin Tampereella Nokia-areenalla toukokuussa. Kun vuoden 2023 kisaisännät ilmoitettiin, oli tulos suomalaisten fanien mieleen: myös seuraavat kilpailut tulevat olemaan Tampereella – ainakin osittain. Näin suomalaiset fanit pääsevät jälleen helposti paikan päälle nauttimaan peleistä, joista myös mitalipelit pelataan Tampereella. Jännittävää onkin seurata, miten Suomen Leijonat menestyvät seuraavissa kilpailuissa.

Leijonien kokoonpano ei pysy samana kaudesta toiseen, vaan ottelijoita vaihtuu matkan varrella. Vuoden 2022 MM-kilpailuiden kokoonpanosta saattaa kuitenkin useampia olla kentällä myös vuonna 2023. Odotettavissa on kuitenkin, että Jukka Jalonen jatkaa Leijonien päävalmentajana. Lopullinen Leijonien kokoonpano selviää kuitenkin vasta vuoden 2023 puolella, joten malttia vaaditaan toistaiseksi.

Ottelut 2023

Fanien mieleen on, että jo hyvissä ajoin on tiedossa mitkä pelit pelataan missäkin kaupungissa. Näin fanit voivat alkaa punnitsemaan vaihtoehtoja sille, missä kilpailuissa haluavat olla katsomossa. Suomessa pelataan A-lohkon kilpailut ja Riikassa B-lohkon kilpailut. Puolivälieristä kaksi pelataan Tampereella, minkä jälkeen Tampereen Nokia areenalla pelataan myös välierät sekä mitalipelit. Näin suomalaiset fanit eivät jää paitsi uskomattomista pelikokemuksista.

Turnauksessa kohtaavat 15 maata toisensa, joten tiedossa on uskomatonta jännitystä niin kentällä kuin katsomoissa. Etukäteen ei voida arvioida tulevia voittajia, mutta kun ottelut lähestyvät ja pelaajat ovat selvillä on selkeämpää arvioida tulevaa kautta. Arviointiin vaikuttavat joukkueiden pelaajien menestys muutoin jääkiekon saralla sekä joukkueiden dynamiikka.

Vedonlyönnissä arvioinnilla on suuri merkitys, sillä vetovihjeet perustuvat siihen, miten joukkueet sijoittuvat toisiinsa nähden. Kertoimia asetetaan otteluille sen mukaan, kumpi joukkueista voittaa todennäköisemmin. Tämä näkyy siten, että vahvoilla olevilla joukkueilla on pienemmät kertoimet kuin heikommilla joukkueilla – näin ollen todennäköisyys voitolle on suurempi vahvoilla joukkueilla.

Kisamatka Tampereelle tai Riikaan

Jos ajatuksena on käydä otteluita seuraamassa paikan päällä. On tärkeää varata liput jo hyvissä ajoin, sillä faneja saapuu kisakaupunkeihin joka puolelta. Näin ollen nopeimmat ehtivät varaamaan parhaat istumapaikat, majoituspaikat sekä esimerkiksi lentoliput. Erityisesti fanit ovat innokkaita katsomoissa, mutta myös vedonlyöjät haluavat usein seurata otteluita paikan päällä. Näin katsomot tulevatkin helposti täyteen. Jotta et joudu valitsemaan kalleimpia lippuja ja majoituksia, on hyvä aloittaa valmistautuminen mahdollisimman pian.

Kisakaupungit pyrkivät hyödyntämään kisaturistien ryntäyksen, jolloin esimerkiksi ravintolat tarjoavat mahdollisuuden otteluiden seuraamiseen. Turistien ryntäys tuo koko alueelle lisätuloja, sillä yrittäjät hyötyvät kisaturistien mielenkiinnosta. Näin myös Tampereella ja Riikassa tullaan keväällä 2023 nauttimaan entistä vilkkaammasta katuelämästä. Onkin hyvä varautua siihen, että julkinen liikenne voi olla hyvin täynnä ja ravintoloihin voi olla normaalia enemmän jonoa.

Leijonien voitto 2022 toi mukanaan myös voitonjuhlat Tampereelle. Juhlat pidettiin Tampereella Hakametsän hallin pihalla, jossa musiikki raikasi ja ihmiset juhlivat. Odotettavissa on, että myös seuraavat juhlat pidetään samalla paikalla, jos Leijonat voittavat jälleen maailmanmestaruuden. Nyt voimme kuitenkin vain odottaa ja katsoa miten käy.

100% talletusbonus 200€ asti!

Uusi vedonlyöntisivusto upean bonuksen saattelemana! Nappaa jopa 200€ pelirahaa 5x kierrätyksellä!