Banner Image

Suomalaiset ovat suhteellisen lätkähullua kansaa, eikä ihme. Menneinä vuosikymmeninä menestystä kahmittiin hiihdossa ja mäkihypyssä, mutta sittemmin jääkiekosta on tullut talviurheilun ykköslaji.

Jääkiekon MM-kisat, jos mitkä, sytyttävät suomalaisbetsaajien mielenkiinnon ja MM-kisaveikkaukset 2023 herättävät jo runsaasti spekulaatiota.

Globenin MM 95 mullisti suomalaisen MM-kisahistorian

Legendaariset vuoden 1995 jääkiekon MM kisat muokkasivat kansallista urheiluhistoriaamme peruuttamattomasti. Suomi jääkiekko -hulluus sai ensimmäisen MM-lätkässä voitetun kultamitalin myötä aivan uudenlaisen ulottuvuuden.

MM jääkiekko on maassamme ymmärrettävästi todella suosittu turnaus, ja odotukset ovat Leijona-miehistön suhteen jälleen korkealla. Vuosien 2019 ja 2022 kirkkaimmat mitalit tulivat monelle pienoisena yllätyksenä, mutta turnausten aikana korostui, kuinka hyvin porukka hitsautui ottelu ottelulta paremmin yhteen.

Leijona-miehistön valmennus on uskottu jääkiekon MM 2023 -kisoissa maamme kaikkien aikojen menestyksekkäimmän päävalmentajan, Jukka Jalosen harteille. Jalosen nykyinen sopimus kattaa vielä keväällä 2024 Tšekissä pelattavan MM-turnauksen.

A-lohkossa pelaavat Suomen ohella

 • Ruotsi
 • Yhdysvallat
 • Saksa
 • Tanska
 • Ranska
 • Unkari
 • Itävalta.

B-lohkon muodostavat puolestaan

 • Kanada
 • Tshekki
 • Slovakia
 • Slovenia
 • Latvia
 • Norja
 • Sveitsi
 • Kazakstan.

Suomen pelit käynnistyvät perjantaina 12.5.2023, jolloin Leijonat kohtaa Yhdysvallat klo 16.20. MM finaali pelataan Tampereella sunnuntaina 28.5.2023 klo 2020. Otteluohjelmaan on hyvä perehtyä etukäteen, jotta toukokuun menonsa saa suunniteltua siten, ettei ainakaan Leijonat-joukkueen peleistä jää paitsi. MM jääkiekko otteluohjelma on julkaistu onneksi tämänkin vuoden kisojen osalta jo varsin hyvissä ajoin.

Mikäli MM-jääkiekosta ei ole etukäteen minkäänlaista käsitystä, kannattaa ennen vetojen asettamista perehtyä niin

 • veikkaajien arvioihin
 • viime vuosien tilastotietoihin
 • joukkueiden kokoonpanoihin
 • kertoimiin.
MM-kisaveikkauksissa kannattaa ottaa huomioon monia asioita

Missä katsoa Suomen pelit?

A-lohkon ottelut järjestetään Tampereella ja B-lohkon pelit pelataan puolestaan Latvian pääkaupungissa Riiassa. Jos ei Suomen otteluita pääse seuraamaan livenä paikan päälle, voi matsit onneksi katsoa ilmaiseksi MTV3-kanavalta.

Kaikki muut ottelut ovat nähtävissä maksullisen C Moren puolelta. Kotikatsomoiden suureksi helpotukseksi Suomen pelien ohella ilmaiseksi näytetään kuitenkin myös välierät sekä pronssi- ja loppuottelu.

Suomen otteluiden seuraaminen aiheuttaa päänvaivaa etenkin EU:n ulkopuolella asuville ulkosuomalaisille, joilla ei ole välttämättä käytössään VPN-palvelua. Suomenkielinen selostus tuo peliin korvaamattoman tunnelman, eikä ulkomaisilla urheilukanavilla hyvällä tuurilla näkyvien otteluiden myötä pääse samaan fiilikseen.

Jääkiekon MM-kisojen top 3 -tulosveikkaukset

Vilkaistaanpa seuraavaksi pikaisesti, miltä kevään 2023 ennakkosuosikit näyttävät:

Suomi

Leijonat lähtee puolustamaan maailmanmestaruutta melko hyvistä asetelmista, etenkin, jos joukkueeseen saadaan kaivattua vahvistusta NHL-kaukaloista. Tilanne on suomalaisesta näkövinkkelistä katsottuna toiveikas, sillä päävalmentajana häärää tälläkin kertaa Jukka Jalonen. NHL:n runkosarjan päättyminen 14.4.2023 selkeyttää omalta osaltaan vielä avoinna olevia pelaajakuvioita.

Kanada

Kevään 2022 kisoissa toiseksi sijoittunut Kanada lukeutuu voittajaa povatessa joka vuotisiin kestosuosikkeihin. Eikä ihme – johtaahan maa MM-kisojen voittajatilastoja 27 kultamitalin voimin. Samaan tulokseen on historian aikana päässyt ainoastaan aiemmin Neuvostoliiton ja sittemmin Venäjän maajoukkue, joka jää poliittisista syistä MM 2023 -kisojen ulkopuolelle.

Ruotsi

Suomalaisten arkkivihollinen Ruotsi aiheuttanee kauhunväristyksiä tänäkin keväänä. Tie kärkikolmikkoon saati loppuotteluun ei ole kuitenkaan missään nimessä itsestäänselvyys, sillä vuonna 2018 viimeksi kultaa napanneen Ruotsin MM-kisataival on katkennut sittemmin jo puolivälierissä. Muita potentiaalisia ehdokkaita ovat Tšekki, Yhdysvallat tai Sveitsi.

Osuvatko MM-kisaveikkaukset 2023 oikeaan?

Se, kuinka hyvin MM-kisaveikkaukset 2023 osuvat kohdilleen, on vielä hämärän peitossa. Ammattimaiset veikkaukset perustuvat mahdollisimman tarkkaan tilastotietoon ja joukkueen reaaliaikaisen menestyksen seurantaan, jonka valossa kertoimet elävät. Sattumalla on aina näppinsä pelissä, joten myös lähes varmaksi katsottu tulos voi yllättäen kallistua päinvastaiseen suuntaan, tai ottelu päättyykin tasapeliin.

Mitkä joukkueet ovat MM-kisojen top 3

Löydä parhaat veikkausbonukset ja ota lätkän kotikisoista 2023 kaikki irti

Veikkausbonuksia on tarjolla vähän joka oksalla, mutta valinnassa kannattaa olla tarkka. Bonusten ehdot vaihtelevat ja niihin liittyy valtaosassa tapauksista kierrätysvaatimus, jonka mukaan pelaajan tulee panostaa bonusvetovoittonsa ainakin kerran yli 1,5-kertoimella ennen kotiutusta.

Tarjolla olevat veikkausbonukset ja niihin liittyvät ehdot vaihtelevat vedonlyöntisivustokohtaisesti. Säännöt ja ehdot on viisasta lukea aina huolella – vaikuttipa etu ensi silmäyksellä kuinka houkuttelevalta tahansa, voi suru tulla puseroon viimeistään kierrätysehtojen kohdalla.

Jääkiekon MM kisat saavat sinivalkoisen vedonlyöntiyleisön villiksi tänäkin vuonna. Kohteen valintaan ja jännitykseen sisältyy aivan omanlaisensa lataus, jollaista ei onneksi joka lajin kohdalla tule vastaan. Moinen kohina koettelisi nimittäin yhden jos toisenkin vedonlyöjän sydänterveyttä.

200 käteiskierrosta tervetulotarjouksena!

Highrollerilta jopa 200 ilmaiskierrosta ilman kierrätysvaatimusta!